Amazon Quiz Time Daily – Today’s Answer for Lenovo Gaming Laptop

Hey guys, hope you are enjoying the deals and offers posted by us like Free Recharge Tricks or Paytm Free Cash Offers.

For past few months, Amazon Quiz is really trendy since it’s Amazon who is organizing this quiz and giving away free exciting prizes every day and what it takes is just answer to 5 simple questions.

Bookmark this page to get Amazon Quiz Time Daily Answers.

Amazon Quiz Time is being organized daily between 8 AM to 12 PM and by just giving correct answer to the questions you can make your way to the lucky draw list and later it is all about getting lucky.

While we always make a post on everyday’s Amazon Quiz, this is a post that we have created for you so that you don’t have to look for everyday’s Amazon Quiz Time answers. Just bookmark this page and we’ll update it daily with the correct answers.


Amazon Quiz Time Daily
  • Today’s Quiz – Amazon Lenovo Gaming Laptop Quiz
  • Today’s Prize – Lenovo Legion Gaming Laptop
  • Quiz Time – 22nd November 2019 (8AM – 12PM)
  • Winners Declaration – Before 30th December 2019 (Amazon Quiz Winners result here)

How to play Amazon Quiz Time Daily Quiz?

1. First of all, download Amazon App here (if you don’t already have the App).

2. Open the App >> Login/Sign up with Amazon.

3. On the home screen, scroll down until you see a banner related to Quiz.

4. Click on the banner and you’ll see a Start button. Click on it to start the Quiz.

Amazon Quiz start Quiz Banner

5. Total 5 multiple choice questions will be asked. Answer all the questions correctly (Answers given below).

6. After selecting correct answers, you’ll get a congratulation message stating that you are in the luck draw now.

7. A lucky draw will be held now and If you win the prize, you’ll be informed via email or alternatively, you can check the results here – Amazon Quiz Winner List.

Amazon Quiz Time Daily Answers


Amazon Lenovo Gaming Laptop Quiz Answers – 22nd Nov 2019

Q1. Which of these personalities were an Indian diplomat and the first female president of the United Nations general assembly?
Ans – Vijaya Lakshmi Pandit

Q2. In a One day game in Queenstown (NZ) Shahid Afridi’s 17 year old record for the fastest century in ODIs was broken in a game which was reduced to 21 overs a side due to rain. Who smashed this 36 ball century?
Ans – Corey Anderson

Q3. Which of these is the Latin word for ‘eagle’?
Ans – Aquila

Q4. With a population of less than 1000 (as per 2017 data), which is the least populated country in the world?
Ans – Vatican City

Q5. The point on earth which is closest to the moon is NOT the top of Mount Everest. (True or False).
Ans – TRUE


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 21st Nov 2019

Q1. In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves and ancient paintings?
Ans – Australia

Q2. In 2019, which movie released in India grossed over INR 100 crore in its first 2 days of release?
Ans – Avengers: Endgame

Q3. Which date recently marked the 101st anniversary of end of the first World War?
Ans – 11th November, 2019

Q4. Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?
Ans – Bowled

Q5. What is the currency of Sweden?
Ans – Krona


Amazon iPhone Xs Quiz Answers – 20th Nov 2019

Q1. He was the 47th Vice-president of the United states, and a member of the Democratic party. He celebrates his birthday today. Who is he?
Ans – Joe Biden

Q2. Who made the all important throw in the last ball of the Super Over, to effect a run out, that won England the 2019 World Cup?
Ans – Jason Roy

Q3. In which country would you find Victoria Falls, classified as the world’s largest sheet of falling water based on its combined width and height?
Ans – Zambia and Zimbabwe

Q4. Golf player Vijay Singh belongs to which country?
Ans – Fiji

Q5. You’ve just been bowled a ‘beamer’ while playing cricket. What part of your body should you be worried about?
Ans – Head


Amazon FitBit Versa 2 Smartwatch Quiz Answers – 19th Nov 2019

Q1. She was the first and the only woman Prime minister of India till date. She celebrates her birthday today. Who is she?
Ans – Indira Gandhi

Q2. She has starred in Bollywood movies like Satyam Shivam Sundaram, Don and many more between 1970s and 80s. She celebrates her birthday today. Who is this actress?
Ans – Zeenat Aman

Q3. What is ‘Arise’, a new innovation launched by IIT Madras, a first of its kind in India?
Ans – Standing wheelchair

Q4. True or False: Rio de Janeiro is the capital of Brazil
Ans – False

Q5. Where would you find the Trevi Fountain, one of the most famous fountains in the world notable for appearances in films such as La Dolce Vita, Three Coins in the Fountain, and Roman Holiday?
Ans – Rome


Amazon Rs 20000 Quiz Answers – 18th Nov 2019

Q1. One of NASA’s four great observatories is named after which of these scientists?
Ans – Subrahmanyan Chandrasekhar

Q2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?
Ans – A dance form

Q3. In April 2019, as a promotional activity, Oreo created a title sequence of which show using nearly 3000 cookies?
Ans – Game of Thrones

Q4. In which city would you find Lascaux, a UNESCO World Heritage Site with over 600 wall paintings representing large animals, local and contemporary fauna that correspond with the fossil record of the Upper Paleolithic time?
Ans – Montignac, France

Q5. National Milk Day is celebrated in India each year on Verghese Kurien’s birthday, who is hailed as the the father of White Revolution. When is it celebrated?
Ans – November 26


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 17th Nov 2019

Q1. Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?
Ans – Saturn

Q2. Espadrilles were first made in regions of France and SpaiEspadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?
Ans – On your feet

Q3. Lot of people today suffer from Nomophobia especially on trips. What is Nomophobia the fear of?
Ans – Being out of mobile phone coverage

Q4. Which famous person born on 14th November is the father of the Duke of Cambridge and the Duke of Sussex?
Ans – Prince Charles

Q5. In which country, would you find the free State of Bavaria?
Ans – Germany


Amazon Dyson Air Purifier Quiz Answers – 16th Nov 2019

Q1. ________ is celebrated today (16 November) to commemorate the establishment of the Press Council of India. Formed in 1966, the Press Council keeps a check on the quality of reportage provided by the Indian press.
Ans – National Press Day

Q2. The newly discovered Marengo Sachin Tendulkar is a species of what?
Ans – Spiders

Q3. In the movie ‘Avatar’, the humans are principally looking to obtain which element from Pandora?
Ans – Unobtainium

Q4. Chisel is a chain of gyms launched by which celebrity?
Ans – Virat Kohli

Q5. Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?
Ans – Medusa


Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 15th Nov 2019

Q1. This French painter was born on 14 November 1840. He has work like ‘Impression, Sunrise’ and ‘Woman with a Parasol – Madame Monet and Her Son’ to his name. Who was he?
Ans – Claude Monet

Q2. When Mr. Jawaharlal Nehru became the Prime Minister of independent India, he delivered an inaugural address to the Nation which has been given a special name. What is the speech called?
Ans – Tryst with Destiny

Q3. _______ is a fictional Indian superhero appearing in Raj comics. It was created in the late 1980s by Sanjay Gupta. (Fill in the blank)
Ans – Nagraj

Q4. Shaktimaan was an Indian superhero television show. Mukesh Khanna played the role of Shaktimaan and his alter ego ‘Pandit Gangadhar Vidhyadhar Mayadhar Omkarnath Shastri’. What was Pandit Gangadhar’s profession in the show?
Ans – Photographer

Q5. Mukesh Ambani bought the worlds oldest toy company. Which company are we talking about?
Ans – Hamleys


Amazon Rs 15000 Quiz Answers – 14th Nov 2019

Q1. Today, 14th November is celebrated as Children’s Day in India to increase awareness of the rights, care and education of children on the occasion of India’s first prime-minister’s birthday. Who are we talking about?
Ans – Jawaharlal Nehru

Q2. This was an Indian soap opera which aired from 2003-06, and was an Indian-themed version of the Colombian drama ‘Yo soy Betty, la fea’. Which TV series was this?
Ans – Jassi Jaissi Koi Nahin

Q3. In the iconic video game ‘Mario Bros.’, players can control Mario as they travel the Mushroom Kingdom to rescue Princess Toadstool. What is Mario’s brother’s name in this game?
Ans – Luigi

Q4. Sabu, Bini Chachi, Rocket (Raaket), Tingu Master and Bunty are all characters from a popular Indian comic book. Which comic book series are we talking about?
Ans – Chacha Chaudhary

Q5. ‘Small Wonder’ is a popular comedy Sitcom from the 90’s which chronicled the family of a robotics engineer who secretly created a robot modeled after a human girl and then tried to pass it off as their adopted daughter. What was the name of this robot?
Ans – Vicki


Amazon OnePlus 7T Pro Quiz Answers – 13th Nov 2019

Q1. She has acted in movies like ‘Yes boss’ and ‘Qayamat se qayamat tak’ in the late 80s and 90s. She was also crowned Miss India in the year 1984. She celebrates her birthday today. Who is she?
Ans – Juhi Chawla

Q2. ________ day is celebrated today in many countries as a day of giving and showing kindness. This day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997 and made a ‘Declaration of Kindness’. Donating books, food or clothes to your local community is a great way to celebrate this event. (Fill in the blank)
Ans – World Kindness Day

Q3. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?
Ans – Toxic

Q4. Former Australian fast bowler Brett Lee has done a lot of things outside cricket – but which one of these is NOT one of them? one of them?
Ans – Sailed a boat alone across the Tasman Sea

Q5. Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?
Ans – Japan


Amazon GoPro Hero7 Quiz Answers – 12th Nov 2019

Q1. Where would you find the Hagia Sophia, which was the former Greek orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?
Ans – Istanbul, Turkey

Q2. Which of the following awards is NOT associated with the field of sports?
Ans – Norman Borlaug award

Q3. In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?
Ans – Madhya Pradesh

Q4. In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted a memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?
Ans – 0

Q5. ‘I can talk English, I can walk English, I can laugh English, because English is a funny language’. Which actor said this dialogue in a Bollywood movie?
Ans – Amitabh Bachchan


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 11th Nov 2019

Q1. What is the term used in cricket when a batsman is at or has scored 111 runs?
Ans – Nelson

Q2. In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?
Ans – Peru

Q3. Raut Nacha is folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?
Ans – Chhattisgarh

Q4. Which day is celebrated as World Diabetes Day?
Ans – 14th November

Q5. Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?
Ans – Venus


Amazon Oppo Reno2 F Quiz Answers – 10th Nov 2019

Q1. Which Of These Was Earlier Known As The ‘Hailey National Park’ When It Was Established In 1936?
Ans – Jim Corbett National Park

Q2. In 2011, Which Country Hosted A Formula 1 Race For The First Time?
Ans – India

Q3. Punjab Is Also Called ‘The Land Of Five Waters’. Which Of These Is NOT A River That Flows Through The Region Of Punjab?
Ans – Tapti

Q4. Which Country Has Recently Approved The Sale Of A Home-Grown Drug That Is Expected To Cure Alzheimer’s?
Ans – China

Q5. What Is The Slang Term Given To A Ball That Is Bowled So Well That It Is Considered Unplayable By The Batsman In Cricket?
Ans – A Jaffa


Amazon Godrej Air Conditioner Quiz Answers – 9th Nov 2019

Q1. Madhubani painting is done with a variety of tools, including fingers, twigs, brushes, nib-pens, and matchsticks and using natural dyes and pigments. It is characterized by its eye-catching geometrical patterns. Which Indian state does this art form originate from?
Ans – Bihar

Q2. Ebrahim Alkazi is a famous Indian personality in the field of __? (Fill in the blank)
Ans – Theater

Q3. A person wants to visit the national parks in Ranthambore, Gir and Bandipur located in 3 different states in India. Which of the following state he or she should NOT visit to explore these 3 national parks?
Ans – Madhya Pradesh

Q4. Which of the following countries is NOT a member of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) ?
Ans – Singapore

Q5. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?
Ans – VVS Laxman


Amazon Fujifilm Camera Quiz Answers – 8th Nov 2019

Q1. The ______ Note Was The First Paper Currency Issued By RBI In January 1938. (Fill In The Blank)
Ans – Rs. 5

Q2. Which Of The Following Is NOT A Gem-Stone?
Ans – Marble

Q3. The Original Name Of Tansen, The Most Famous Musician In The Court Of Akbar Was ________? (Fill In The Blank)
Ans – Ramtanu Pandey

Q4. Which Of The Following Art Forms Was Satyajit Ray Associated With?
Ans – Film Direction

Q5. The Legendary Comic Book Writer Stan Lee, Who Passed Away Last Year, Was Associated With Which Comic Book House?
Ans – Marvel Comics


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 7th Nov 2019

Q1. She Was The First Woman To Win A Nobel Prize, Is The Only Woman To Win The Nobel Prize Twice, And Is The Only Person To Win The Nobel Prize In Two Different Scientific Fields. She Was Born On This Day (7 November) In 1867. Who Is She?
Ans – Marie Curie

Q2. In Which Country Would You Find North Cape, The Northernmost Point In Europe That Can Be Accessed By Car?
Ans – Norway

Q3. Which Of The Following Acids Is Used In A Battery?
Ans – Sulphuric Acid

Q4. If You Compete In A Race And Overtake The 4th Person, Which Position Would You Find Yourself In?
Ans – 4th

Q5. In International Morse Code, Which English Alphabet Is Represented By The Shortest/Smallest Code, A Single Dot?
Ans – E


Amazon Samsung Galaxy Note 10 Quiz Answers – 6th Nov 2019

Q1. Where Would You Find Stonehenge, The Prehistoric Monument?
Ans – England

Q2. The Red Square Is Considered The Central Square Of Which Russian City?
Ans – Moscow

Q3. Indian Field Hockey Team Recently Qualified For Tokyo Olympics 2020. When Did Indian Men’s Hockey Team Last Win A Gold Medal At The Olympics?
Ans – Moscow Olympics, 1980

Q4. What Is The Official Playing Time Of The Full Version Of The Indian National Anthem?
Ans – 52 Seconds

Q5. The ‘Statue Of Liberty’ In New York Was Gifted To The United States By A European Country. Which Country Is This?
Ans – France


Amazon Sony Home Theater Quiz Answers – 5th Nov 2019

Q1. Today, 5th November Is The Birthday Of A Cricketer Who Currently Holds The Record For Being Fastest To 10,000 And 11,000 Runs In One Day Cricket. He Currently Has 69 International Centuries To His Name. Who Is He?
Ans – Virat Kohli

Q2. Against Which Country Did Virat Kohli Make His Test Debut In 2011?
Ans – West-Indies

Q3. Along With Cricket, Virat Kohli Has Keen Interest In Football. He Is The Co-Owner Of Which Indian Super League(ISL) Football Team?
Ans – FC Goa

Q4. This Canadian Singer Sang The World Famous Song ‘Summer Of 69’. He Celebrates His Birthday Today. Who Is He?
Ans – Bryan Adams

Q5. In Which Country Would You Find Chichen Itza, One Of The Largest Maya Cities And It Was Likely To Have Been One Of The Mythical Great Cities Referred To In Later Mesoamerican Literature?
Ans – Mexico


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 4th Nov 2019

Q1. This American Actor Won The Oscar For Best Actor In A Leading Role For His Performance In The Movie ‘Dallas Buyers Club’. He Celebrates His Birthday Today. Who Is He?
Ans – Matthew McConaughey

Q2. Where Would You Find The ‘Sea Of Tranquility’?
Ans – The Moon

Q3. A Megagon Is A Polygon With _____ Sides. Fill In The Blanks.
Ans – 1 Million

Q4. Who Composed The Famous Classical Music Melody – ‘Fur Elise’?
Ans – Beethoven

Q5. Where Is Fort William Located In India?
Ans – Kolkata


Amazon Samsung Galaxy M30s Quiz Answers – 3rd Nov 2019

Q1. Which One Of These Blood-Types Is Called The ‘Universal Donor Type’ Because It Is Compatible With All Other Blood Type?
Ans – O-Negative

Q2. What Is The Official Currency Of Afghanistan?
Ans – Afghan Afghani

Q3. What Is The Capital Of Norway?
Ans – Oslo

Q4. Washing Soda Is The Common Name For Which Compound?
Ans – Sodium Carbonate

Q5. Which Of These Is An Annual Fair In Rajasthan, Known For Its Camel Trading Event?
Ans – Pushkar Mela


Amazon OnePlus TV Quiz Answers – 2nd Nov 2019

Q1. Today, 2nd November Is The Birthday Of Famous Bollywood Actor Shahrukh Khan. Which Was His First Bollywood Film?
Ans – Deewana

Q2. This American Actor Played The Character Of ‘Ross’ In The Famous Comedy Show FRIENDS. He Celebrates His Birthday Today. Who Is He?
Ans – David Schwimmer

Q3. The Folk Music Form Of ‘Lavani’ Is Associated With Which State?
Ans – Maharashtra

Q4. In Terms Of Area Which Is The Smallest Continent?
Ans – Australia

Q5. Which Of These Is NOT Classified As A Greenhouse Gas?
Ans – Hydrogen


Amazon Samsonite Suitcase Quiz Answers – 1st Nov 2019

Q1. Today, 1st November Is Celebrated As The Formation Day Of Which South Indian State?
Ans – Karnataka

Q2. Today, 1st November Is The Birthday Of An Indian Actress Who Won The Miss World 1994 Pageant. Who Is This Actress?
Ans – Aishwarya Rai

Q3. In Terms Of Population, Which Is The Smallest Continent?
Ans – Antarctica

Q4. Bhatiali’ Is The Folk Music Of Which State?
Ans – West Bengal

Q5. What Is The National Currency Of Albania?
Ans – Lek


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 31st Oct 2019

Q1. Today, 31st October Is The Birthday Of India’s First Deputy Prime Minister, Sardar Vallabhbhai Patel. What Is The Name Given To A Statue Erected In His Honor In Gujarat?
Ans – The Statue Of Unity

Q2. What Is The Name Of The Closest Large Spiral Galaxy To Our Own Milky Way?
Ans – Andromeda

Q3. In Terms Of Area, Which Is The Largest Country In The World?
Ans – Russia

Q4. The Dance Of ‘Bharatnatyam’ Is Associated With Which State?
Ans – Tamil Nadu

Q5. WHO Declared India Free Of Which Of These Epidemics In 2014?
Ans – Polio


Amazon Samsung Galaxy Note 10+ Quiz Answers – 30th Oct 2019

Q1. What Currency Is Shared By Austria, Finland, France And Portugal?
Ans – Euro

Q2. Today, 30th October Is The Birthday Of One Of Football’s Legends. He Was Instrumental In His Team Winning The 1986 FIFA World Cup And Was Named ‘Co-Player Of The Century’ In 1999, Along With Brazilian Pele. Who Is This Player?
Ans – Diego Maradona

Q3. What Is The Capital Of Argentina?
Ans – Buenos Aires

Q4. Who Was The Republican Nominee Who Ran Against Obama In The 2012 U.S. Presidential Elections?
Ans – Mitt Romney

Q5. The Age Of A Star Can Be Estimated By Its Color, Which Of These Colors Indicates The Star Is Amongst The Youngest?
Ans – Blue


Amazon Sony Headphones Quiz Answers – 29th Oct 2019

Q1. What Name Was Given To The Wall Street Crash Of 30th October 1929, Also Known As The Stock Market Crash Of 1929 Which Lead To The Great Depression In The 1930s? (The Great Depression Was A Severe Worldwide Economic Depression).
Ans – Black Tuesday

Q2. The Fabric For These Kind Of Pants First Emerged In Genoa, Italy And They’re Believed To Be Named After The City. Which Are These?
Ans – Jeans

Q3. In Which Year Was The Euro Introduced To The World Financial Markets?
Ans – 1999

Q4. Regarded As The Architect Of Modern Indian Football, He Was The Indian Football Coach And Manager Of The National Team From 1950 Until His Death In 1963. Who Is He?
Ans – Syed Abdul Rahim

Q5. Khantumm Bamboo Dance Is The Folk Dance Of Which State?
Ans – Mizoram


Amazon Rs 15000 Quiz Answers – 28th Oct 2019

Q1. One Of The World’s Richest Men, Bill Gates Celebrates His Birthday Today. He Is The Co-Founder Of Which World Famous Software And IT Company?
Ans – Microsoft

Q2. _______ American Actor Celebrates His Birthday Today. In His Recent Movie, He Plays The Character Of DC Comic Villain Joker. What Is The Name Of This Actor?
Ans – Joaquin Phoenix

Q3. He Directed And Produced The Movie ‘Raja Harishchandra’ – The First Full-Length Indian Feature Film, And Is Known As The Father Of Indian Cinema. Who Is He?
Ans – Dadasaheb Phalke

Q4. Before The Introduction Of The Euro, Which Currency Did Austria Use?
Ans – Schilling

Q5. In Which European City Would You Find The Famous Blue Domed Church?
Ans – Santorini, Greece


Amazon Samsung Galaxy Note 10 Quiz Answers – 27th Oct 2019

Q1. In Which Country Would You Find The Temple Complex Angkor Wat?
Ans – Cambodia

Q2. Which Of The Following Is Used In Making A Pencil?
Ans – Graphite

Q3. Eritrea, Which Became The 182nd Member Of The UN In 1993, Is Located In Which Continent?
Ans – Africa

Q4. Originating In The Tibetan Plateau Near Lake Mansarovar, Which River Flows Through Ladakh?
Ans – Indus

Q5. Rial Is The Official Currency Of ______. Fill In The Blanks.
Ans – Iran


Amazon Fender Acoustic Guitar Quiz Answers – 26th Oct 2019

Q1. Today, 26th October Is The Birthday Of An Actress Who Played The Part Of ‘Daenerys Targaryen’ Also Known As ‘The Mother Of Dragons’ In The Recently Concluded Famous HBO Series ‘Game Of Thrones’. What Is The Name Of This Actress?
Ans – Emilia Clarke

Q2. This Famous Politician Celebrates Her Birthday Today. She Served As The ‘United States Secretary Of State’ Between 2009-2013. She Is Also The Wife Of A Former US President And She Herself Ran For The US Presidency In 2016. Who Are We Talking About?
Ans – Hillary Clinton

Q3. Which Famous Hotel, Designed To Resemble The Sail Of A Ship, Stands On An Artificial Island 280 M From Jumeirah Beach?
Ans – Burj Al Arab, Dubai

Q4. How Many Strings Does A Cello Typically Have?
Ans – 4

Q5. 1st December 1963, Nagaland Became The _____ State Of India.
Ans – 16th


Amazon Sony Home Theater Quiz Answers – 25th Oct 2019

Q1. Today, 25th October Is The Birthday Of A World Famous Spanish Artist And Painter Who Has Paintings Such As ‘Guernica’ , ‘The Weeping Woman’ And Many More To His Name. Which Painter Are We Referring To?
Ans – Pablo Picasso

Q2. In Which European City Would You Find The Acropolis?
Ans – Athens, Greece

Q3. In Which Country Would You Find Bran Castle Also Commonly Known As , ‘Dracula’s Castle’?
Ans – Romania

Q4. ‘Fugdi’ Is A Folk Dance, Typically Performed By Women Dancers Forming Circles Or Rows. Which State Does It Come From?
Ans – Goa/ Konkan

Q5. In Japanese, What Is The Word For Goodbye?
Ans – Sayonara


Amazon Rs 20000 Quiz Answers – 24th Oct 2019

Q1. Which Is The Largest Muscle In The Human Body?
Ans – Gluteus Maximus

Q2. In Which Country Would You Find Easter Island, Most Famous For Its Nearly 1,000 Extant Monumental Statues, Called Moai?
Ans – Chile

Q3. Which One Of These Is A Traditional Folk Dance Of The People Of Lakshadweep Islands?
Ans – Lava Dance

Q4. In Which Country Were The First Olympic Games Held?
Ans – Greece

Q5. Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?
Ans – Mercury


Amazon OnePlus 7T Pro Quiz Answers – 23rd Oct 2019

Q1. The Book ‘Long Walk To Freedom’ Is An Autobiography By Which One Of These?
Ans – Nelson Mandela

Q2. Today, 23rd October Is The Birthday Of An Actor Who Has Played A Super-Hero Character Is Both Marvel And DC Franchise In Recent Times. Who Are We Talking About Here?
Ans – Ryan Reynolds

Q3. Today, 23rd October Is The Birthday Of One Of Football’s Legends. He Has Won 3 FIFA World Cups With Brasil And Was Named ‘Co-Player Of The Century’ In 1999, Along With Argentine Diego Maradona. Who Is This Player?
Ans – Pelé

Q4. Which Of These Indian States Does NOT Share Its Border With China?
Ans – Nagaland

Q5. In Which City Would You Find The Colosseum, An Amphitheater Built In The First Century To Honor The Flavian Dynasty?
Ans – Rome, Italy


Amazon Alexa Eco Show Quiz Answers – 22nd Oct 2019

Q1. Which Of These Is The Southern Most Point Of Africa And The Beginning Of The Dividing Line Between The Atlantic And Indian Oceans?
Ans – Cape Agulhas

Q2. Who Was The Second Man To Walk On The Moon?
Ans – Edwin ‘Buzz’ Aldrin

Q3. Which Historical Event Does Charles Dickens’ Novel ‘The Tale Of Two Cities’ Concern?
Ans – The French Revolution

Q4. When Did The Apple IPhone First Become Available?
Ans – 2007

Q5. Which Film Director And Screenwriter Is Most Known For The Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), And Water (2005)?
Ans – Deepa Mehta


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 21st Oct 2019

Q1. Which Indian Shuttler Clinched The Men’s Singles Title At The 2019 Bahrain International Series Badminton?
Ans – Priyanshu Rajawat

Q2. The First Engineering College In India Was Established By Lord Dalhousie As Thomason College Of Civil Engineering In The Year 1847. It Later Became An IIT. Where Is This College Located?
Ans – Roorkee

Q3. The First Women To Serve As The Chief Minister (CM) Of Any State In India Was ________ . She Served As The CM Of Uttar Pradesh From 1963-1967. (Fill In The Blank)
Ans – Sucheta Kriplani

Q4. Mudhumalai Wildlife Sanctuary Is Located In Which State In India?
Ans – Tamil Nadu

Q5. The First Passenger Train In India Ran Between Mumbai And Thane In The Year 1853. What Were The Names Of The 3 Steam Engines That Ran The Train?
Ans – Sahib, Sindh And Sultan


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 20th Oct 2019

Q1. Blue-Tongue, A Disease On Domestic And Wild Ruminants(Goats, Sheep, Cattle) Is Caused By __________? (Fill In The Blank)
Ans – Virus

Q2. We Recently Celebrated Dr. A.P.J Abdul Kalams Birthday. He Served As The ______ President Of India. (Fill In The Blank)
Ans – 11th

Q3. Which Was The First Indian Movie Nominated For Oscar?
Ans – Mother India

Q4. The Modern Game Of Golf Originated In Which Country?
Ans – Scotland

Q5. The One Horn Rhino Is Found In Which Country?
Ans – India


Amazon Microsoft Surface Pro 6 Quiz Answers – 19th Oct 2019

Q1. Famous Bollywood Movie ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ)’ Released Today In 1995. In The Movie, Raj And Simran Took A Trip To Which Part Of The World?
Ans – Europe

Q2. DDLJ Holds The Record Of Being The Longest Running Film In The History Of Cinema. Which Theater In Mumbai Still Runs The Film?
Ans – Maratha Mandir

Q3. Which Of The Following Countries Does Afghanistan Share Its Borders With?
Ans – Pakistan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, China

Q4. Directorate General Of Civil Aviation (DGCA) Reported That ______ Has Emerged As The Most Punctual Airline In Last 12 Months. (Fill In The Blank)
Ans – GoAir

Q5. When Was The Defense Research And Development Organisation (DRDO) Established?
Ans – 1958


Amazon Fujifilm Camera Quiz Answers – 18th Oct 2019

Q1. Which Of The Following Inter-Molecular Forces Enables Us To Write On The Blackboard With A Chalk?
Ans – Adhesive Force

Q2. ‘Three Gorges Dam’ Is The Worlds Largest Hydroelectric Project Dam. In Which Country Is This Dam Located?
Ans – China

Q3. The Largest Island In The World Is Greenland. It Is An Integral Part Of ______ Country. (Fill In The Blank)
Ans – Denmark

Q4. Narain Karthikeyan Is The Sports Man In The Field Of Which Sport?
Ans – Formula One Racing

Q5. Which Among The Following Is NOT A Work Of Rabindranath Tagore?
Ans – Kapala Kundala


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 17th Oct 2019

Q1. ‘International Day For The Eradication Of Poverty’ Is Observed Today By The United Nations. This Convention Recognizes The Right Of Every Child To A Standard Of Living Adequate For The Child’s Physical, Mental, Spiritual, Moral And Social Development. What Is The Theme Of This Event This Year?
Ans – Acting Together To Empower Children, Families And Communities To End Poverty

Q2. Today Is The Birthday Of This World Famous Rapper And Song-Writer. His Birth Name Is ‘Marshall Mathers’. He Has Won 15 Grammy Awards. Who Is Being Talked About Here?
Ans – Eminem

Q3. A Major Sea Port Is Any Port With Two Or More Berths And Facilities And Equipment Capable Of Discharging 100,000 Tons Of Cargo Per Month From Ocean-Going Ships. How Many Such Major Sea Ports Are There In India?
Ans – 13

Q4. Indian Railways (IR) Has Announced That It Will Become A Net-Zero Carbon Emitter By Year_______? (Fill In The Blank)
Ans – 2030

Q5. Indian Oil Constructed A 0.85 Km Of Road With Single Use Plastic Waste At Which City?
Ans – Faridabad


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 16th Oct 2019

Q1. ‘World Food Day’ Is Celebrated Today, In Honor Of The Founding Of The Food And Agriculture Organization Of The United Nations In 1945. Which Is The Main Challenge That UN Wants To Tackle By Observing ‘World Food Day’?
Ans – Global Hunger

Q2. Famous Bollywood Movie ‘Kuch Kuch Hota Hai’ Released Today In 1998. Who Directed This Film?
Ans – Karan Johar

Q3. Which Of The Following Is The Official Language In Argentina?
Ans – Spanish

Q4. A Rare Flower Blooms In Kerala And The Western Ghats Once Every 12 Years. The Last Time It Bloomed Was In 2018. What Is The Flower Called?
Ans – Neelakurinji

Q5. In The Lion King, What Is The Name Of Simba’s Uncle I.E. Mufasa’s Brother?
Ans – Scar


Amazon Bose Speaker System Quiz Answers – 15th Oct 2019

Q1. The United Nations Declared 15th October As ‘World Student Day’ In 2010 To Mark The Birthday Of India’s Great Former President And Scientist. Who Is Being Talked About Here?
Ans – Dr. A. P. J. Abdul Kalam

Q2. Today, 15th October Is Celebrated As ‘International Day Of Rural Women’ By The United Nations. This Is Celebrated To Acknowledge The Crucial Role That Women And Girls Play In Ensuring The Sustainability Of Rural Households And Communities, Improving Rural Livelihoods And Overall Well Being. What Is The Theme Of This Years International Day Of Rural Women?
Ans – Rural Women And Girls Building Climate Resilience

Q3. _______ Celebrates May 26th As Their National Science Day To Mark The Day When APJ Abdul Kalam Visited This Country. Fill In The Blanks.
Ans – Switzerland

Q4. What Does A.P.J Stand For In The Name Of A.P.J Abdul Kalam?
Ans – Avul Pakir Jainulabdeen

Q5. Which Coastal Indian City Was Dr. Kalam Born In?
Ans – Rameswaram


Amazon Rs 20000 Quiz Answers – 14th Oct 2019

Q1. A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in ______.
Ans – Edible seaweed

Q2. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?
Ans – The French Revolution

Q3. Which of these actors played the character of the Genie in the 2019 live action remake of Aladdin?
Ans – Will Smith

Q4. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?
Ans – Subscriber Identity Module

Q5. How many sides does a rhombus have?
Ans – 4


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 13th Oct 2019

Q1. It Is The First Feature-Length Motion Picture With Not Only A Synchronized Recorded Music Score But Also Lip-Synchronous Singing And Speech In Several Isolated Sequences. Which Movie Is Being Talked About Here?
Ans – The Jazz Singer

Q2. Who Was The First Person To Win An Individual Medal At The Olympics, Representing Independent India?
Ans – K. D. Jadhav

Q3. Which Movie Won The Oscar For Best Film In 2018?
Ans – The Shape Of Water

Q4. What Does AR In AR Rahman’s Name Stand For?
Ans – Allah Rakha

Q5. The East India Company Came To India In 1600s, But Established Control Only In _____ After The Battle Of Plassey When It Took Over The Province Of Bengal. Fill In The Blanks.
Ans – 1757


Amazon Seagate 5TB hard drive Quiz Answers – 12th Oct 2019

Q1. Hugh Jackman, The Actor Most Famous For His Marvel Character ‘Wolverine’ Celebrates His Birthday Today. Which Country Is Hugh Jackman From?
Ans – Australia

Q2. Who Was The First Indian To Fly Into Outer-Space?
Ans – Rakesh Sharma

Q3. What Word Is Used To Refer To A Group Of Hippopotamuses?
Ans – A Bloat

Q4. ‘Friends, Romans And Countrymen, Lend Me Thy Ears’ Is The First Line Of Speech Given By Which Character In The Play Julius Caesar, Written By William Shakespeare?
Ans – Mark Antony

Q5. The ‘Bramhastra’ Trilogy Is An Upcoming Indian Fantasy Film Starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor And Amitabh Bachchan. Who Is Directing This Movie?
Ans – Ayan Mukherjee


Amazon Marshall Woburn speakers Quiz Answers – 11th Oct 2019

Q1. Legend Of Indian Cinema Amitabh Bachchan Celebrates His Birthday Today. Which Year Was He Awarded India’s 2nd Highest Civilian Honor, Padma Vibhushan?
Ans – 2015

Q2. In Which Country Is The Highest (In Altitude) Cricket Ground In The World Located?
Ans – India

Q3. Ganymede Is The Largest Moon In Our Solar System. Which Planet Does It Orbit Around?
Ans – Jupiter

Q4. What Would You Call A Type Of Scientist Who Studies Dinosaurs And Fossils?
Ans – Paleontologist

Q5. All Indian Currency Notes Have The Denomination Written In A Number Of Languages. Besides The Writing In Hindi And English On The Front, How Many Other Regional Languages Appear On The Back Panel?
Ans – 15


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 10th Oct 2019

Q1. Today, 10 October Is Observed As ‘World Mental Health Day’ By The World Health Organisation To Raise Awareness Of Mental Health Issues Around The World And Mobilizing Efforts In Support Of Mental Health. It Was Celebrated In The Year_______ For The First Time. (Fill In The Blank)
Ans – 1992

Q2. Legendary Bollywood Actress Rekha Was Born Today. Which Of The Following Films Did She Win A National Award For Best Actress In 1982?
Ans – Umrao Jaan

Q3. Monarch Edward IV Of England Ruled Which Sport Illegal In 1477?
Ans – Cricket

Q4. Which Of These Countries Does Not Have A Standing Army?
Ans – Iceland

Q5. When Discussing Terms Related To Water, Nimbus, Cumulus And Stratus Refer To Types Of _______.
Ans – Clouds


Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answers – 9th Oct 2019

Q1. Today, 09 October Is Celebrated As ‘World Post Day’ To Create Awareness About The Role Of The Postal Sector In People’s And Businesses’ Lives And Its Contribution To The Social And Economic Development Of Countries. Since Which Year Is ‘World Post Day’ Being Celebrated?
Ans – 1969

Q2. Today, 09 October Marks The 79th Birth Anniversary Of The Legendary English Singer John Lennon. Which World Famous Band Was He A Part Of?
Ans – The Beatles

Q3. The Ao Language Is Spoken In Which Of The Following States?
Ans – Nagaland

Q4. Which Planet In Our Solar System Is Named After The Roman God Of War?
Ans – Mars

Q5. Where Can You Find India’s Only Floating Post-Office, Which Is Situated On A Lake?
Ans – Srinagar


Amazon GoPro Hero7 Quiz Answers – 8th Oct 2019

Q1. Today, October 08 Is Celebrated As ‘Indian Air-Force (IAF) Day’ As The IAF Was Founded On This Day In 1932. What Is The Motto Of The IAF?
Ans – Touch The Sky With Glory

Q2. What Rank Does The Chief Of Air Staff Hold In The Indian Air-Force?
Ans – Air Chief Marshal

Q3. The White-Ish, Crescent Moon Shaped Part At The Base Of Your Nail Has A Name. What Is It Called?
Ans – Lunula

Q4. Which Of The Following Is NOT A Folk Dance That Originated In Maharashtra?
Ans – Garba

Q5. Which Place In India Holds The Guinness World Record For Being The Wettest Place On Earth?
Ans – Mawsynram, Meghalaya


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 7th Oct 2019

Q1. It Is Vladimir Putin’s Birthday Today. He Has Been The President Of Russia For 5 Terms And Was Recently Selected For A 6th Term. Which Building Holds The Office Of The President Of Russia?
Ans – The Kremlin

Q2. Which Of These Desserts Has Its Roots In Hyderabad’s Nizami Legacy, And Is Traditionally Prepared From Dried Apricots?
Ans – Qubani Ka Mitha

Q3. Which Famous Indian Poet Did Shankar Mahadevan Collaborate With, For His Track, ‘Breathless’?
Ans – Javed Akhtar

Q4. What Was The Name Of The 5-Member, All-Girl Pop Band, That Was Formed In 2002 As Part Of A Nation Wide Talent Search, Hosted By Channel V?
Ans – Viva

Q5. Earlier This Year, Two South Korean Companies Announced A 300 Million Dollars Investment In India Based, Ola Cabs. The First Company Is Hyundai, Name The Second?
Ans – Kia Motors Corporation


Amazon Huawei P30 Pro Quiz Answers – 6th Oct 2019

Q1. During The British Raj, A Now Widely-Recognized Monument Was Built To Commemorate The Visit Of King George V And The Queen Mary To Bombay. Which Monument Is It?
Ans – Gateway Of India

Q2. What Is The Metal Or Plastic Casing Around The End Of A Shoelace Called?
Ans – Aglet

Q3. Rajasthan Is The Prominent Desert Region Of India. Which Desert Makes Up Most Of This State?
Ans – Thar

Q4. There Is An Ancient Indian Weapon Known As ‘Katar’. What Type Of Weapon Is It?
Ans – A Dagger

Q5. Sanjay Leela Bhansali, And Bimal Roy Have Both Directed 2 Separate ‘Devdas’ Films. But Who Is The Original Author Of The Bengali Romance Novel?
Ans – Saratchandra Chattopadhyay


Amazon Bose Soundlink Speakers Quiz Answers – 5th Oct 2019

Q1. Today, 5th October Is Celebrated As ‘World Teachers Day’ By UNESCO And Education International Each Year To Help Give The World Better Understanding Of Teachers And The Role They Play In The Development Of Students And Society. When Was The First ‘World Teachers Day’ Celebrated?
Ans – 1994

Q2. Shanghai Is Currently The Most Populated City In The World. But Which Was The First City To Reach A Population Of 1 Million?
Ans – Rome

Q3. A Regular Email Has The Recipients Section, As Well As CC And BCC. What Does BCC Stand For?
Ans – Blind Carbon Copy

Q4. The Actor Who Played Gandhi In Lage Raho Munnabhai, Won A National Award For Best Supporting Actor For The Role. Name The Actor.
Ans – Dilip Prabhavalkar

Q5. Earth’s Atmosphere Is Made Up Of Several Gasses, But Which Element Makes Up The Majority Of The Air?
Ans – Nitrogen


Amazon Ray-Ban sunglasses Quiz Answers – 4th Oct 2019

Q1. World Animal Day’ Is Celebrated Today In Order To Improve Welfare Standards Of Animals Around The Globe. Which Year Was The First ‘World Animal Day’ Celebrated?
Ans – 1925

Q2. Which Is The Largest Living Fish In The Ocean?
Ans – Whale Shark

Q3. Which Multinational Conglomerate Is The Parent Company To Google?
Ans – Alphabet Inc

Q4. The ‘Starfish’ Has Recently Been Renamed Because It Is An Echinoderm Like The Sea Urchin, And Not A Fish. Do You Know What It Is Popularly Called Now?
Ans – Sea Star

Q5. The 2018 Film, Pad Man, Starring Akshay Kumar Is Based On A True Story. Who Is The Social Entrepreneur That Inspired The Character?
Ans – Arunachalam Muruganantham


Amazon OnePlus 7T Quiz Answers – 3rd Oct 2019

Q1. Which Object Grants The Superhero, Green Lantern, His Extraordinary Powers?
Ans – A Ring

Q2. The Novel, White Tiger, Won The Man Booker Prize In 2008, And Was The Debut Novel Of An Indian-Born Author. Who Wrote It?
Ans – Arvind Adiga

Q3. What Is The Dot That Appears Over The Lowercase Letters, ‘I’ And ‘J’, Called?
Ans – Tittle

Q4. Famous British Actress ‘Lena Headey’ Was Born Today In 1973. Which Character Does She Play In The Famous HBO Series ‘Game Of Thrones’?
Ans – Cersei Lannister

Q5. She Was The First Indian Woman To Become A Teacher, And Opened Up The First Girl’s School In India In 1848. Who Is She?
Ans – Savitribai Phule


Amazon Gandhi Jayanti Special Quiz Answers – 2nd Oct 2019

Q1. In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?
Ans – 1937

Q2. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?
Ans – 12th March 1930

Q3. Although they shared differing ideologies, Mahatma Gandhi called X as ‘The Prince among the patriots’. In 1944, in a radio broadcast, X was the first one to address Gandhi as the ‘Father of the nation’. Identify X?
Ans – Netaji Subhas Chandra Bose

Q4. Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _____ times but never won. The Nobel committee publicly acknowledges the omission till date, expressing regret that Gandhi had never been awarded the prize.
Ans – 5

Q5. Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?
Ans – Lal Bahadur Shastri

Q6. Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?
Ans – Long Walk to Freedom

Q7. The book ‘Unto This Last’ greatly captivated and transformed Gandhiji. So much so that he translated it into Gujarati. Who was its author?
Ans – John Ruskin


Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 1st Oct 2019

Q1. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?
Ans – Pushkar Mela

Q2. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?
Ans – Beethoven

Q3. Which is the largest country in the world in terms of land area?
Ans – Russia

Q4. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.
Ans – True

Q5. Which planet is the closest to Earth?
Ans – Venus


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 30th Sep 2019

Q1. Arundhati Roy Won The Booker Prize In 1997 For Her Debut Novel. What Was The Novel Called?
Ans – The God Of Small Things

Q2. Tour De France Is An Annual Multi-Stage Event Associated With Which Of These Sports?
Ans – Cycling

Q3. Which Actress Will Portray The Story Of Acid Attack Victim, Laxmi Agarwal, Alongside Vikrant Massey In An Upcoming Film By Meghana Gulzar?
Ans – Deepika Padukone

Q4. Which Is The Only Tennis Grand Slam Tournament That Is Played On Grass Courts Currently?
Ans – Wimbledon

Q5. Which Company Has Made The Humanoid Robot Known As ASIMO?
Ans – Honda


Amazon Vivo S1 Quiz Answers – 29th Sep 2019

Q1. The Formula1 Race Is In Russia Today As Part Of The 2019 Formula1 Season. Which Driver Won The 2018 Edition Of F1 Race In Russia?
Ans – Lewis Hamilton

Q2. The First Fully Solar-Powered Airport In The World Is In India. Which City Can You Find It In?
Ans – Cochin

Q3. The 2006 Film, The Namesake, Starring Tabu And Irfan Khan Is Based On A Novel Of The Same Name. Who Is The Author Of That Novel?
Ans – Jhumpa Lahiri

Q4. Who Out Of The Following Is NOT An Indian Fashion Designer?
Ans – Ravi Ruia

Q5. What Is The Capital City Of Mizoram?
Ans – Aizawl


Amazon Fossil Explorist Smartwatch Quiz Answers – 28th Sep 2019

Q1. On Feb 13, 2019, After 15 Years Of Exploration, NASA Declared Its Mars Rover ‘Dead’. What Was The Name Of The Robotic Rover?
Ans – Opportunity

Q2. Bollywood Actor Ranbir Kapoor Celebrates His Birthday Today. Which Was His First Bollywood Movie?
Ans – Saawariya

Q3. Rugby World Cup Is Being Played Currently In Japan. ______ Country Has Won The Rugby World Cup 3 Times, Which Is The Most By Any Country. Fill In The Blanks.
Ans – New Zealand

Q4. Where In The Human Body Is The Occiput?
Ans – Head

Q5. When It Comes To Mobile Phone Networks Such As 2G, 3G And 4G, What Does The ‘G’ Stand For?
Ans – Generation


Amazon Apple iPad Air Quiz Answers – 27th Sep 2019

Q1. George Stephenson Is Known As The ‘Father Of Railways’ As His ‘Locomotion No. 1’ Was The First Steam Locomotive To Carry Passengers On A Public Rail Line On 27th September. Which Year Was This?
Ans – 1825

Q2. Which Is The Longest River In Asia?
Ans – Yangtze

Q3. To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Cricket Stadiums?
Ans – M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Q4. Until 1955, The State Bank Of India Was Known As ______.
Ans – Imperial Bank Of India

Q5. The __________ Is A Horseshoe Shaped Zone Found Along The Pacific Rim Where Around 90% Of The World’s Earthquakes Occur. Fill In The Blanks.
Ans – The Ring Of Fire



Amazon Rs 15000 Quiz Answers – 26th Sep 2019

Q1. Ishwar Chandra Vidyasagar, Who Was Born Today In 1820, Fought For Women’s Right As An Activist And Helped Introduce The ‘Widow Re-Marriage Act’ In India. Where Was He Born?
Ans – West-Bengal

Q2. Serena Williams, The Famous Tennis Star, Was Born Today In 1981. How Many Olympic Gold Medals Has She Won?
Ans – 4

Q3. Where Would You Find The Mismi Mountain Peak, The Most Distant Source Of The Amazon River?
Ans – Peru

Q4. Made In 1888, The ‘Roundhay Garden Scene’ Is Known To Be The World’s Earliest Surviving Motion-Picture Film. How Long Is It?
Ans – 2.11 Seconds

Q5. Leonardo Dicaprio Finally Won An Oscar For Best Actor In 2106, After Being Nominated For Several Years. Which Film Did He Win It For?
Ans – The Revenant


Amazon Mi A3 Quiz Answers – 25th Sep 2019

Q1. In 1416, This City Became The Capital Of Not Just Denmark, But Of Norway And Sweden As Well. Which City Is Being Talked About Here?
Ans – Copenhagen

Q2. Originating In The Tibetan Plateau Near Lake Mansarovar, Which River Flows Through Ladakh?
Ans – Indus

Q3. Which One Of These Is A Traditional Folk Dance Of The People Of Lakshadweep Islands?
Ans – Lava Dance

Q4. Which Country Will Host The 2020 Summer Olympics?
Ans – Japan

Q5. The Circle Of Latitude Known As Tropic Of Capricorn Passes Through India.
Ans – FALSE


Amazon JBL Speakers Quiz Answers – 24th Sep 2019

Q1. The Korea Open 2019 Is Starting Today. Which Of These Sports Is Played In Korea Open?
Ans – Badminton

Q2. Which Of The Following National Parks In Rajasthan Is A World Heritage Site And Is Of International Importance For Some Migratory Bird Species?
Ans – Keoladeo National Park

Q3. The Atomic Number Of Lead Is 82. What Is The Chemical Symbol Of Lead?
Ans – Pb

Q4. Wellington Is The Capital Of An Island Country That Has More Sheep Than People. Which Country Is This?
Ans – New Zealand

Q5. India Has The Shortest Written Constitution Of Any Sovereign Country In The World.
Ans – FALSE


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 23rd Sep 2019

Q1. Which Planet In Our Solar System Was Visited By The Russian-Built Venera 7?
Ans – Venus

Q2. The Chess World Cup 2019 Is Going On Right Now In Russia, Which Current Indian Cricketer Represented India In The World Youth Chess Championship?
Ans – Yuzvendra Chahal

Q3. Rial Is The Official Currency Of ______. Fill In The Blanks.
Ans – Iran

Q4. Which Was Named As The ‘Word Of The Year 2018’ By Oxford Dictionaries?
Ans – Toxic

Q5. Hummingbirds Can Fly Backwards.
Ans – TRUE


Amazon OPPO K3 Quiz Answers – 22nd Sep 2019

Q1. Today Is The 3rd T20 Game Between India And South Africa Of The 2019 Series. On 1st December 2006 India Played Their First Ever T20 Game Against South Africa. Where Was That Match Played?
Ans – Johannesburg

Q2. Which Of These Is A Founder Of The Popular Messaging App ‘Whatsapp’?
Ans – Jan Koum

Q3. Copenhagen Is The Capital Of Which Country?
Ans – Denmark

Q4. Priyanka Chopra Played A Supporting Role In A 2019 Netflix Original Rom-Com With Rebel Wilson And Liam Hemsworth. What’s The Name Of The Film?
Ans – Isn’t It Romantic

Q5. In 1996, A Mammal Named Dolly Was Successfully Cloned For The First Time. What Type Of Animal Was It?
Ans – Sheep


Amazon Samsung Galaxy Watch Quiz Answers – 21st Sep 2019

Q1. Which Of These Village In Andhra Pradesh Became The First ‘Smart Digital Village’ In The State In 2016?
Ans – Mori

Q2. Today Is Kareena Kapoor’s Birthday. Her First Film Released In The Year 2000. What Was The Name Of Her First Film?
Ans – Refugee

Q3. 21st September Is Observed As International Day Of Peace. Which World Body (Inter-Government Organisation) Started This Event?
Ans – United Nations

Q4. The Red Square Is Considered The Central Square Of Which Russian City?
Ans – Moscow

Q5. Manipur Is One Of The 7 Sister States Of North-East India. After Independence, In The North-East, Manipur And Tripura Where Princely States. Manipur Became An Indian State Today (21st September) In Which Year?
Ans – 1949


Amazon Bose Touch Speakers Quiz Answers – 20th Sep 2019

Q1. Switzerland Celebrates May 26th As Science Day To Mark The Day Of APJ Abdul Kalam’s Visit In 2006. True Or False?
Ans – TRUE

Q2. It Is Mahesh Bhatt’s Birthday Today. Which Movie Directed By Mahesh Bhatt In 1998 Won Ajay Devgn His First National Award For Best Actor?
Ans – Zakhm

Q3. What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?
Ans – Suffragettes

Q4. Which Of The Following Is NOT A Peak In The Himalayas?
Ans – Jungfrau

Q5. You Can Find The Victoria Terminus In Mumbai And The Victoria Memorial In Kolkata. Now If You Are Visiting The Gateway Of India, Which City Are You In?
Ans – Mumbai


Amazon Rs 50000 Quiz Answers – 19th Sep 2019

Q1. In Botany, Strawberries Are Part Of The Rose Family.
Ans – TRUE

Q2. Who Is The First-Ever Cricket Captain To Win 100 Matches In IPL History?
Ans – MS Dhoni

Q3. India’s Longest Rail-Road Bridge ‘Bogibeel Bridge’ Was Inaugurated Last Year. Its Built Over Which Of The Following Rivers?
Ans – Brahmaputra

Q4. In Which European City Would You Find The Famous Blue Domed Church?
Ans – Santorini, Greece

Q5. Who Among These Is The Chief Legal Advisor To The Government Of India, And Is The Primary Lawyer For GOI In The Supreme Court.
Ans – Attorney General


Amazon Samsung Galaxy M30 Quiz Answers – 18th Sep 2019

Q1. ‘Man, Woman And Child’ Is A Novel By Erich Segal. The Bollywood Adaptation, Released In The 80s, Was A Remake Of The Malayalam Film Olangal Which Was Based On The Novel. What Was The Name Of This Movie?
Ans – Masoom

Q2. Which British Theoretical Physicist And Author Who Died In 2018 Said ‘Remember To Look Up At The Stars And Not Down At Your Feet’?
Ans – Stephen Hawking

Q3. Google Is The Most Commonly Used Serach Engine Around The World. Who Created Google In 1998?
Ans – Larry Page And Sergey Brin

Q4. Did You Know That The Stomach Produces An Acid To Help Digestion. Which Acid Do The Stomach Acids Primarily Consist Of?
Ans – Hydrochloric Acid

Q5. What Is The Term Used For A Word Or Phrase Created By Rearranging The Letters Of Another Word Or Name Or Phrase?
Ans – Anagram


Amazon Hidesign Handbag Quiz Answers – 17th Sep 2019

Q1. Which Is The Smallest State In India In Terms Of Area?
Ans – Goa

Q2. The Indian Prime Minister Has Inaugurated South Asia’s First Cross-Border Oil Pipeline. The Pipeline Will Connect India With Which Country?
Ans – Nepal

Q3. Rafael Nadal Recently Won His 4th US Open Title. He Holds The Record For The Most French Open Titles Won By A Tennis Player. How Many French Open Titles Has Rafael Nadal Won?
Ans – 12

Q4. This Movie Was Initially Titled ‘High Jump’. The Movie Is Said To Have Been Inspired From The Biography Of The Legendary Japanese Filmmaker Akiro Kurosawa. What Movie Is Being Talked About Here?
Ans – Taare Zameen Par

Q5. The Zero Mile Stone Is A Pillar Built By British During Great Trigonometrical Survey Of India In 1907, Then Considered To Be The Center Of India. Which City Is It Located In?
Ans – Nagpur


Amazon Rs 15000 Quiz Answers – 16th Sep 2019

Q1. The Maharashtra government along with Amir Khan launched a new sports initiative to train athletes from rural and tribal areas for international events like the Olympics. What is the mission called?
Ans – Mission Shakti

Q2. India is known for its handloom products created by artisans all over the world. When is National Handloom Day celebrated to honour this craft?
Ans – 7th August

Q3. A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?
Ans – Kristof Milak

Q4. Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _____.
Ans – Mother

Q5. OPPO ended its sponsorship of the Indian Cricket team. Who will be taking over as the official sponsor for the team going forward?
Ans – BYJU’s


Amazon iPhone XR Quiz Answers – 15th Sep 2019

Q1. Podiatrists Are Medical Professional Devoted To The Study And Medical Treatment Of ___?
Ans – Feet

Q2. What Was The Name Of The Network Of Computers That Eventually Gave Rise To The Internet?
Ans – Arpanet

Q3. Which Oscar Winning Hollywood Star Is Of Indian Descent And Was Given The Name Krishna Pandit Bhanji At The Time Of His Birth?
Ans – Sir Ben Kingsley

Q4. Scientists Have Created A New Form Of Gold Which Is Said To Be Just Two Atoms Thick – The Thinnest Version Yet And Measured To Be Just 0.47 Nanometres In Thickness. In Which Country Was This Created?
Ans – UK

Q5. Which Sportsperson Has Topped The Forbes List Of 2019 As The Highest Paid Woman In Sports?
Ans – Serena Williams


Amazon Dyson Cord Free Vacuum Quiz Answers – 14th Sep 2019

Q1. 14th September Is Celebrated As ‘Hindi Diwas’ As, On This Day Hindi Became One Of The Official Languages Of India. In Which Year Was Hindi Made One The Official Language?
Ans – 1949

Q2. Hindi Is The 4th Most Spoken Language In The World, Which Is The Most Spoken Language Around The World?
Ans – Mandarin Chinese

Q3. Which Country Is Referred To As ‘The Land Of A Thousand Lakes’?
Ans – Finland

Q4. An Honorary Oscar Is Given Out Annually To Celebrate Motion Picture Achievements That Are Not Covered By The Existing Categories Of Oscar Awards. Which One Of These Have NOT Received An Honorary Oscar?
Ans – Alan Rickman

Q5. Which Of The 7 Continents Of The World Has The Most Number Of Countries?
Ans – Africa


Amazon JBL Speakers Quiz Answers – 13th Sep 2019

Q1. Rakesh Sharma Was The First Indian In Space. What Was The Name Of The Spacecraft In Which He Travelled?
Ans – Soyuz-T11

Q2. Running Events Are Often Categorised As 5K. 10K, Half Marathon, Full Marathon Etc. What Is The Official Running Distance Of A Full Marathon?
Ans – 42.19 Kms

Q3. The World Is Divided Into A Total Of 24 Timezones. USA Has 4 Timezones Across It’s Entire Region. Which Country Has The Maximum Number Of Timezones?
Ans – France

Q4. Which Is The Only Mammal Capable Of Flying By Beating Their Wings To Power Flight?
Ans – Bat

Q5. Which Indian City Has Become The First To Launch A 3D Smart Traffic Signal Called ‘Intelights’ Which Will Regulate Traffic Signals With A Smart Bird’s Eye View Wireless Sensor System?
Ans – Mohali


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 12th Sep 2019

Q1. Which Ancient Art Form From The Mithila Region In Bihar Was Used To Save A Forest When The Women In The Area Painted The Trees To Stop The Authorities From Cutting Them For Road Widening And Development?
Ans – Madhubani

Q2. Nobel Laureate And Beloved Writer, Toni Morrison, Passed Away Recently. Which Country Was She From?
Ans – USA

Q3. Which Famous Scientist Developed The World’s First Computer Program For Playing Chess – Known As ‘Turbochamp’?
Ans – Alan Turing

Q4. The Longest Passenger Carrying Railway Line In The World Is The Trans-Siberian Railway And Is 9289km Long. Which Two Cities Are Its End Points?
Ans – Moscow And Vladivostok

Q5. Which Indian City Is Home To The Dalai Lama And Is Also The Headquarters Of The Tibetan Government-In-Exile?
Ans – Dharamshala


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 11th Sep 2019

Q1. RK Laxman Was A Famous Cartoonist, Known For His Illustration Of The ‘Common Man’. Which Popular Series Was His Brother Famous For?
Ans – Malgudi Days

Q2. Which Of The 7 Continents Of The World Has The Most Number Of Countries?
Ans – Africa

Q3. Which Movie Won The Award For Best Hindi Film At The 66th National Awards Held In August?
Ans – Andhadhun

Q4. The British Government Made A Motivational Poster Before World War II To Keep People From Panicking. The Words From That Poster Are Now Commonly Featured On Clothing, Novelty Items, And Internet Memes. What Was Printed On The Poster?
Ans – Keep Calm And Carry On

Q5. This Musical Instrument Is Believed To Have Existed Since 15,000 BC, Making It One Of The Oldest Instruments In The World. The Modern Version Of It Has 47 Strings And 7 Pedals. Which Instrument Are We Talking About?
Ans – Harp


Amazon Saregama Carvaan Quiz Answers – 10th Sep 2019

Q1. Which Is The Hottest Planet In Our Solar System?
Ans – Venus

Q2. Which Of These Is NOT A Genre Of Music?
Ans – Pinks

Q3. Katrina Kaif’s Sister Will Be Seen In Her Bollywood Debut Film, Kwatha, Opposite Salman Khan’s Brother In Law, Aayush Sharma. Can You Name Her?
Ans – Isabelle Kaif

Q4. What Is The Name Of The Mythical Creature Which Has The Head Of A Human And The Body Of A Lion? A Large Structure Of This Is Seen In Giza, Egypt.
Ans – Sphinx

Q5. Which Was The First Song To Be Played In Outer Space?
Ans – Jingle Bells


Amazon Mi LED TV Quiz Answers – 9th Sep 2019

Q1. Who Is Known As The ‘Waterman Of India’ And Is Renowned For His Conservational Efforts In Bringing Back Many Rivers, And Increasing The Water Table Level In Rajasthan?
Ans – Dr. Rajendra Singh

Q2. Like Humans, Most Species In The Animal Kingdom Have A Single Heart. But There Is An Exception. How Many Hearts Does An Octopus Have?
Ans – 3

Q3. Which Plant Was Added To The Guinness Book Of Records As The Fastest Growing Plant On Earth?
Ans – Bamboo

Q4. In The Marvel Cinematic Universe, We See Hulk As A Green-Coloured Giant Superhero. But What Colour Was He Meant To Be Originally?
Ans – Grey

Q5. Sara Ali Khan And Varun Dhawan Announced Their New Film Recently. It Will Be Directed By David Dhawan. What Is The Film Called?
Ans – Coolie No. 1


Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 8th Sep 2019

Q1. The Famous ‘Hornbill Festival’ Is Celebrated In Which Of The Following States Of India?
Ans – Nagaland

Q2. Which One Of These Is A Traditional Folk Dance Of The People Of Lakshadweep Islands?
Ans – Lava Dance

Q3. Which Song By Coldplay (Filmed In Mumbai) Features Beyonce, And Bollywood Star Sonam Kapoor And Showcases The Festival Of Holi, Among Other Things Related To India?
Ans – Hymn For The Weekend

Q4. In Context To Geographics, What Are ‘Isohyets’?
Ans – Lines On A Map Showing Equal Rainfall

Q5. Which Of The Following Will You Associate ‘Sattriya’ With?
Ans – A Dance Form


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 7th Sep 2019

Q1. ‘Ablutophobia’ Is The Fear Of?
Ans – Bathing

Q2. Facebook Recently Launched A New Cryptocurrency. What Is It Called?
Ans – Libra

Q3. Vlad The Impaler Was An Emperor In Romania In The 14th Century. Which Fictional Character Was Based On Him?
Ans – Dracula

Q4. Which Element Was Discovered On The Sun Before It Was Discovered On Earth?
Ans – Helium

Q5. The Statue Of Liberty Is Known World-Over As A Symbol Of The USA. But It Was Gifted To America By Another Country. Who Gifted It?
Ans – France


Amazon GoPro Hero7 Quiz Answers – 6th Sep 2019

Q1. Saif Ali Khan And Tabu Are Reuniting On The Big Screen For A New Film, 20 Years After Their 1999 Film Hum Saath-Saath Hain. What Is Their New Movie Called?
Ans – Jawaani Jaaneman

Q2. The Song ‘Hotel California’ Is A Beloved Classic. Which Is The Band That Originally Sang This Song?
Ans – The Eagles

Q3. Kyle Giersdorf, A 16 Year Old, Goes By The Gamer Name Of ‘Bugha’. He Recently Won 3 Million Dollars For Winning A World Cup Tournament For A Game This Year. Which Game Was It?
Ans – Fortnite

Q4. What Is The Capital Of Finland?
Ans – Helsinki

Q5. Human Lungs Are Not Of The Same Size. The Left Lung Is Smaller That The Right Lung. True Or False?
Ans – True


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 5th Sep 2019

Q1. In The Movie ‘The Lion King’, What Is Simba’s Mother’s Name?
Ans – Sarabi

Q2. Kabadi Is The National Sport Of Bangladesh. True Or False?
Ans – True

Q3. Each Year, 5th September Is Celebrated As Teacher’s Day In India. Which Year Was The First ‘Teacher’s Day’ Celebrated?
Ans – 1962

Q4. Each Of The Below Personalities Has Been A Teacher In Their Lifetime. Which One Of These Also Served As President Of India?
Ans – Rajendra Prasad

Q5. Teacher’s Day Is Celebrated On The Birthday Of India’s Great Teacher Dr. Sarvapalli Radhakrishnan. In Which Subject Did Dr. Radhakrishnan Do His Post Graduation?
Ans – Philosophy


Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answers – 4th Sep 2019

Q1. What Is The Capital Of Finland?
Ans – Helsinki

Q2. In 1995, UNESCO Named Easter Island (A Remote Volcanic Island In Polynesia) As A World Heritage Site. What Is This Place Known For?
Ans – Stone Head Statues

Q3. Which Of The Following Writers Was NOT Born In India?
Ans – Jhumpa Lahiri

Q4. A Teenager Recently Broke Michael Phelps’ Record In The 200m Butterfly Stroke. Who Was It?
Ans – Kristof Milak

Q5. Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?
Ans – New Zealand


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 3rd Sep 2019

Q1. Which Is The Largest Country In The World In Terms Of Land Area?
Ans – Russia

Q2. What Is The Currency Of China Called?
Ans – Yuan

Q3. Velcro Has Been Making Life Easier Since Its Invention. Do You Know Where Was Velcro Invented?
Ans – Switzerland

Q4. ‘281 And Beyond’ Is The Autobiography Of A Veteran Indian Cricketer. Who Is The Author Of This Book?
Ans – VVS Laxman

Q5. A ‘Torero’ Is A Term Associated With Which Of These?
Ans – Bull-Fighting


Amazon Rs 1000 Quiz Answers – 2nd Sep 2019

Q1. The __________ Is A Horseshoe Shaped Zone Found Along The Pacific Rim Where Around 90% Of The World’s Earthquakes Occur?
Ans – The Ring Of Fire

Q2. Who Is The Author Of The Book, ‘My Seditious Heart’ Which Is A Collection Of Non-Fiction Essays? Hint – The Author Is A Winner Of The Man Booker Prize For Fiction.
Ans – Arundhati Roy

Q3. A Doctor Of Indian-Origin Was Recently Crowned Miss England 2019. Who Is She?
Ans – Bhasha Mukherjee

Q4. Switzerland Celebrates May 26th As Science Day To Mark The Day Of APJ Abdul Kalam’s Visit In 2006. True Or False?
Ans – True

Q5. The State Bank Of India Was Previously Known As ______
Ans – Imperial Bank Of India


Amazon iPhone XR Quiz Answers – 1st Sep 2019

Q1. The Tiger Population In India Has Grown From 1,400 In 2006 To 2,977 In 2019. Which State Has Recorded The Highest Number Of Tigers In The Country?
Ans – Madhya Pradesh

Q2. The Iconic Bollywood Film, ‘Hum Aapke Hain Koun’ Has Completed 25 Years Since Its Making. Who Directed This Film?
Ans – Sooraj Barjatya

Q3. Which Famous Painter Is Known For His Artwork Called ‘Starry Night’? Hint – He Is The Same Artist Who Cut Off His Own Ear.
Ans – Vincent Van Gogh

Q4. LEDs Are Small Light Sources Commonly Used In Electronic Devices, Flashlights, Lightbulbs Etc. What Does LED Stand For?
Ans – Light Emitting Diode

Q5. Who Won The 2019 F1 German Grand Prix?
Ans – Max Verstappen


Amazon Fitbit Versa Smartwatch Quiz Answers – 31st Aug 2019

Q1. The Indian Classical Instrument, The Sitar, Has Been Used By Popular Bands Like ‘The Beatles’ In Their Music. Which Other Band Used It In Their Chart Topping Hit, ‘Paint It Black’?
Ans – The Rolling Stones

Q2. He Was The First Ever Indian To Win A Silver Medal At The Olympics For Shooting. Then, He Went On To Lead The Ministry Of Youth Affairs And Sports. Who Is He?
Ans – Rajyavardhan Singh Rathode

Q3. Now A World-Renowned Sporting Event, This Race Was Originally Created To Boost The Circulation Of A Struggling Newspaper Called L’Auto In France. Which Event Are We Referring To?
Ans – Tour De France

Q4. All Of The Below Bollywood Actors Has Worked As A Radio Jockey (RJ) Before Starting Their Acting Careers, Except?
Ans – Shah Rukh Khan

Q5. This Vitamin Plays An Important Role In The Body Because It Stops Bleeding And Helps Form Clots. It Is Also Referred To As The Clotting Vitamin. Which One Is It?
Ans – Vitamin K


Amazon Apple MacBook Air Quiz Answers – 30th Aug 2019

Q1. Freddie Mercury, The Legendary Singer From The Rock Band ‘Queen’ Was Of Indian Descent. He Was Born A Parsi, And His Birth Name Was Farrokh Bulsara. True Or False?
Ans – True

Q2. Shilpa Shetty Is All Set To Make Her Bollywood Comeback With A New Movie. What Is The Film Called?
Ans – Nikamma

Q3. There Are Approximately 35 UNESCO World Heritage Sites In India. Which Of The Following Is NOT A UNESCO World Heritage Site?
Ans – Charminar, Hyderabad

Q4. The Ramon Magsaysay Award Is Considered ‘Asia’s Nobel Prize’ And Was Recently Awarded To The Indian Journalist, Ravish Kumar. This Award Is Named After The President Of Which Country?
Ans – Philippines

Q5. In The Harry Potter Books, What Are The Creatures Who Guard The Prison Of Azkaban Called?
Ans – Dementors


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 29th Aug 2019

Q1. Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?
Ans – Mercury

Q2. How Many Bones Are Present In A Shark’s Body?
Ans – Zero

Q3. Opera Is A Form Of Musical Theatre. Where Did This Artform Originate?
Ans – Italy

Q4. In India, Friendship Day Is Celebrated On The ___ Sunday Of August. Fill In The Blank.
Ans – First

Q5. Espadrilles Were First Made In Regions Of France And Spain. Where Are These Worn?
Ans – On Your Feet


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 28th Aug 2019

Q1. How Many Years Of Marriage Would Be Celebrated By A ‘Golden Anniversary’?
Ans – 50 Years

Q2. A Baby Sheep Is Called A Lamb. What Is A Baby Goat Called?
Ans – Kid

Q3. Alliumphobia Is A Fear Of Garlic. True Or False?
Ans – True

Q4. A State Government Has Declared That It Will Sponsor The Indian Mens And Womens Hockey Teams For The Next 5 Years. Which Government Is It?
Ans – Odisha

Q5. Which Of These Was Earlier Known As The ‘Hailey National Park’ When It Was Established In 1936?
Ans – Jim Corbett National Park


Amazon Honor Band 4 Quiz Answers – 27th Aug 2019

Q1. In ___, India Won Its First Cricket World Cup. Fill In The Blanks.
Ans – 1983

Q2. The Indian Army Built A Bridge Over The River Indus In A Record Time Of 40 Days And It Is The Longest Suspension Bridge In Leh. What Is It Called?
Ans – Maitri Bridge

Q3. Comets And Asteroids Which Enter The Earth’s Surroundings Due To The Gravitational Pull Of Nearby Planets Are Called NEOs. What Does NEO Stand For?
Ans – Near-Earth Objects

Q4. Israel’s Aerospace Industries Is The First In The World To Send A Privately Funded Mission To The Moon. True Or False?
Ans – True

Q5. The Name For Which Type Of Pants Has Its Origins In The City Of Genoa In Italy?
Ans – Jeans


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 26th Aug 2019

Q1. Where Would You Find The ‘Sea Of Tranquility’?
Ans – The Moon

Q2. Which Is The Capital City Of The African Country, Ethiopia?
Ans – Addis Ababa

Q3. Which Indian Celebrity Was Honored With An Honorary Degree, Doctor Of Letters From La Trobe University At The 10th Edition Of Indian Film Festival Of Melbourne?
Ans – Shah Rukh Khan

Q4. A Doe Is The Female Of A Dove. True Or False?
Ans – False

Q5. Entomology Is The Science That Studies _______. Fill In The Blanks.
Ans – Insects


Amazon Huawei P30 Pro Quiz Answers – 25th Aug 2019

Q1. What Does The Word ‘Buddha’ Mean?
Ans – Awakened One Or Enlightened One

Q2. Which Country Recently Launched An Underwater Military Museum? It Displays Decommissioned Military Vehicles & Equipment Including Tanks, Cranes And A Helicopter, At Depths Reaching Upto 92 Meters.
Ans – Jordan

Q3. After The Successful Launch Of Chandrayaan-2, ISRO Has Announced Its First Mission To The Study The Surface Of The Sun. It Will Be Launched In 2020. What Is The Mission Called?
Ans – Aditya-L1

Q4. What Does 1,048,576 Bytes Equal?
Ans – A Megabyte

Q5. Where Did The Large Loose Garment Known As The ‘Poncho’ Originate?
Ans – South America


Amazon Bose Speaker System Quiz Answers – 24th Aug 2019

Q1. The ‘Angkor Vat’ Temple Is The Largest Religious Monument Ever Built. Where Is It Situated?
Ans – Cambodia

Q2. Seoul Is The Capital City Of North Korea. True Or False?
Ans – False

Q3. Which Is The Capital City Of The South Indian State Of Telangana?
Ans – Hyderabad

Q4. The Digital Payment System Known As UPI, Is Now Commonly Accepted Across Merchants And Businesses. What Does UPI Stand For?
Ans – Unified Payments Interface

Q5. Which British Prime Minister Was Awarded The Nobel Prize For Literature?
Ans – Winston Churchill


Amazon Canon EOS DSLR camera Quiz Answers – 23rd Aug 2019

Q1. India’s Lightest Bullet Proof Jacket Was Launched At The Police Expo 2019. It Can Withstand Bullets Fired From An AK-47 Rifle. What Is The Jacket Called?
Ans – Bhabha Kavach

Q2. The Ministry Of New And Renewable Energy Launched A Scheme To Encourage Farmers To Use And Generate Solar Power This Year. What Is It Called?
Ans – PM-KUSUM

Q3. What Is The Hybrid Offspring Of A Male Zebra And A Female Horse Called?
Ans – Zorse

Q4. Who Is The First Indian-Origin Person To Be Take Charge As The Home Secretary For The New UK Government Under Boris Johnson?
Ans – Priti Patel

Q5. India Celebrates The National Broadcasting Day Every Year To Commemorate The First Ever Radio Broadcast In The Country, Which Went Live In 1927. Which Day Is It Celebrated On?
Ans – 23rd July


Amazon Rs 20000 Quiz Answers – 22nd Aug 2019

Q1. What Is The Currency Of South Africa Called?
Ans – Rand

Q2. Indian Players Harmeet Desai And Ayhika Mukherjee Won The Gold At The 2019 Commonwealth Championships. Which Sport Did They Play?
Ans – Table Tennis

Q3. She Is A Former International Tennis Player And Has Represented India At The Deaflympics. She Has Now Become The First Indian To Win The Miss Deaf World Pageant. Who Is She?
Ans – Vidisha Baliyan

Q4. The ______ In Delhi Was Inaugarated On 25th Feb 2019. It Is A Structure Comprising Of Four Concentric Circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra And Rakshak Chakra. Fill In The Blank.
Ans – National War Memorial

Q5. Who Is The Author Of The Bestselling Books, ‘Sapiens’ And ‘Homo Deus’?
Ans – Yuval Noah Harari


Amazon Honor 10 Lite Quiz Answers – 21st Aug 2019

Q1. India Recently Launched Its Second Moon Mission, Chandrayaan-2. Which Part Of The Moon Will Be Researched In This Mission?
Ans – South Pole

Q2. Dr. Abdul Kalam Visited A Country On 26th May, 2005, And They Declared It As Their National Science Day. Which Country Was It?
Ans – Switzerland

Q3. Density Is Defined As The Ratio Of The Mass Of An Object To The Volume Of Space It Takes Up. Based On This, Earth Is The Least Dense Planet In The Solar System. True Or False?
Ans – False

Q4. Alongside Pranab Mukherjee, Which Famous Singer From Assam Was Posthumously Awarded India’s Highest Civilian Award, The Bharat Ratna, In The Year 2019?
Ans – Bhupen Hazarika

Q5. Scientists In Bangladash Have Developed An Alternative To Plastic Bags – Cellulose Sheet-Bags Made With Jute Fibres. What Name Have They Given To This Alternative? Hint – It Means Golden In Bengali.
Ans – Sonali


Amazon Seagate 5TB hard drive Quiz Answers – 20th Aug 2019

Q1. Which Of The Following Is NOT A Variety Of Mango?
Ans – Red Dacca

Q2. Apricots Are Not Native To India. And Yet, There Is A Popular Hyderabadi Dessert, Made From Apricots Which Was Created By The Royals As It Needed The Fruit To Be Imported. What Is The Dish Called?
Ans – Qubani-Ka-Meetha

Q3. Maria Montessori Was An Italian Physician. She Is Also Known For Her Contributions To Another Field, Where Her Name Is Used To Refer To A Teaching Method. Which Field Does It Apply To?
Ans – Education

Q4. What Is The Roman Numeral Equivalent For The Number ‘0’?
Ans – Does Not Exist

Q5. There Is A Theory That The Universe Will Come To An End When Its Ever-Increasing Rate Of Expansion Causes All Matter To Basically Fly Apart. What Is The Term Applied To This Theory?
Ans – The Big Rip


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 19th Aug 2019

Q1. On Which Day Is World Photography Day (WPD) Observed Each Year?
Ans – August 19

Q2. Which Of The Following Will You Associate ‘Sattriya’ With?
Ans – A Dance Form

Q3. What Kind Of Animal Is The ‘Flying Fox’?
Ans – Bat

Q4. Which European Capital City Was Built On A Group Of 14 Islands?
Ans – Stockholm

Q5. The Indian State Of Nagaland Was Formed In 1963. Which State Was It A Part Of Earlier?
Ans – Assam


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 18th Aug 2019

Q1. Which Of These Wireless Technologies Derives Its Name From A 10th Century Viking King?
Ans – Bluetooth

Q2. Taipei Is The Capital Of Singapore. True Or False?
Ans – False

Q3. Who Was The Founder Of The Bose Corporation?
Ans – Amar Bose

Q4. This Dutch Footballer Was Given The Nickname ‘Llama’ After He Spit On West German Striker, Rudi Völler, During A 1990 FIFA World Cup Game. Can You Name Him?
Ans – Franklin Rijkaard

Q5. Which Science Fiction Writer Is Credited With Penning Down ‘The 3 Laws Of Robotics’?
Ans – Isaac Asimov


Amazon Marshall Woburn speakers Quiz Answers – 17th Aug 2019

Q1. What Is The Name Of The New Film Starring Leonardo DiCaprio And Brad Pitt Which Has Been Directed By Quentin Tarantino?
Ans – Once Upon A Time In Hollywood

Q2. The World’s Coldest Inhabited Place Is The Village Oymyakon Which Records -68 Degree Centigrade Is Located At ___________.
Ans – Russia

Q3. In The Vivo Pro Kabaddi League, 2019, What Is The Name Of Haryana’s Team?
Ans – Haryana Steelers

Q4. The Pinna Is The Outer Area Of Which Human Body Part?
Ans – Ear

Q5. Kiara Advani, Was Most Recently Seen Opposite Shahid Kapoor In Kabir Singh. Which Was Her Bollywood Debut Film?
Ans – Fugly


Amazon Sony Bravia LED Smart TV Quiz Answers – 16th Aug 2019

Q1. Pandit Hari Prasad Chaurasia Is A Well-Known Name In The Classical Music Genre. Which Instrument Does He Play?
Ans – Flute

Q2. Akshay Kumar’s New Film Is Inspired By The True Events Of ISRO’s Mars Orbiter Mission Which Was Launched In 2013. What Is The Film Called?
Ans – Mission Mangal

Q3. BSE SENSEX Is A Commonly Known Term In The Stock Market. What Does SENSEX Stand For?
Ans – Sensitive Index

Q4. Marvel Recently Announced That Natalie Portman Will Play The Female Version Of A Popular Superhero In Their Next Film Franchise. Which Hero Is It?
Ans – Thor

Q5. Starting 1st December 2019, ______, An Electronic Toll Payment Facility Will Be Mandatory On All National Highway Toll Lanes. What Is It Called?
Ans – FASTag


Amazon Grand Indian Quiz Answers – 15th Aug 2019

Q1. Which Traditional Theatrical Dance Form Which Originated In Kerala, Means ‘Performing Or Playing Together’?
Ans – Koodiyattam

Q2. ______ Is A Tribal Art Form From The Mithila Region In Bihar, Symbolized By Painting Featuring Complex Geometrical Patterns. Interestingly, Women In Bihar Are Using This Art Form To Save Trees – Painting Them Across The Highway To Stop Authorities From Cutting Them. Which Is This Art Form?
Ans – Madhubani

Q3. This Is An Ancient Indian Style Of Hand Painting Done On Cotton And Silk Fabric Uses A Special Pen Made Of Tamarind Twigs/Bamboo Reed. It Was Also Found In Archaeological Sites Of Mohenjo-Daro. Which Art Form Is This?
Ans – Kalamkari

Q4. A World Record Was Set When More Than 1 Lakh People Gathered In Kota, Rajasthan On 21st June, 2018 And Took Part In A Collective Lesson. What Were They Celebrating?
Ans – World Yoga Day

Q5. With Its Origins In The City Of Lucknow, This Style Of Embroidery Has Now Travelled World Over. Believed To Have Been Introduced By Nur Jahan, It Is Characterized By Very Intricate White-On-White Shadow Work. Which Style Are We Talking About?
Ans – Chikankari


Amazon Casio G-Shock watch Quiz Answers – 14th Aug 2019

Q1. NASA Recently Celebrated The 50th Anniversary Of Their Mission Which First Landed Man On The Moon. Which Mission Was This?
Ans – Apollo 11

Q2. Which Country Will Host The 2023 ICC World Cup?
Ans – India

Q3. The Inventor Of The Password For Computer Accounts Was An American Scientist, Who Passed Away Recently. What Was His Name?
Ans – Fernando Corbato

Q4. India’s Chandrayaan-2 Lunar Mission Successfully Commenced On 22nd July. What Is The Name Of The Robot Rover That Will Be Released By The Moon Lander As Part Of This Mission?
Ans – Pragyan

Q5. Who Was The Captain Of The Winning Team At The 2019 ICC World Cup?
Ans – Eoin Morgan


Amazon Bose Speaker System Quiz Answers – 13th Aug 2019

Q1. Fact Or Myth : The Great Wall Of China Can Be Seen With The Unaided Human Eye From Space.
Ans – Myth

Q2. Chakyar Koothu Is A Classical Dance Form Which Involves A Lot Of Comedy Through Narrations And Gestures. Which Indian State Does It Originate From?
Ans – Kerala

Q3. Former India Cricketer, Kiran More, Has Been Appointed As The Interim Coach Of Which Cricket Team?
Ans – USA

Q4. Which Film Was Farhan Akhtar’s Directorial Debut?
Ans – Dil Chahta Hai

Q5. Last Year, Rahul Dravid Was Inducted Into The ICC Hall Of Fame. This Year, __________ Has Become The 6th Indian Cricketer To Join The Ranks. Fill In The Blanks.
Ans – Sachin Tendulkar


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 12th Aug 2019

Q1. In Which Of The Following Indian Festivals Are Boat Races A Special Feature?
Ans – Onam

Q2. Who Was The Leader Of North Korea Before Kim Jong-Un?
Ans – Kim Jong-il

Q3. It Is Said That Gandhiji Frequently Listened To And Enjoyed The Kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who Penned This Kirtan?
Ans – Narsimha Mehta

Q4. The Author Of The Book ‘Business @ The Speed Of Thought’ Also Wrote ‘The Road Ahead’ In The Year 1995, Which Was At Number One In The New York Times Best Seller List For Seven Weeks. Who Is The Author Of These Books?
Ans – Bill Gates

Q5. Who Was The Winner Of The Prestigious RedInk Award For ‘Journalist Of The Year’ 2019? She Bagged This Award For Her 2018 Expose On The Functioning Of The UIDAI And Its Aadhaar Data Cache.
Ans – Rachna Khaira


Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 11th Aug 2019

Q1. What Does FM In FM Radio Stand For?
Ans – Frequency Modulation

Q2. What Is The Name Of The Network Of Highways That Connects The Four Major Cities Of India – Chennai, Kolkata, Delhi And Mumbai?
Ans – The Golden Quadrilateral

Q3. Emojis Have Become An Integral Part Of Digital Communication. Which Day Is Recognised As The ‘Global Celebration Of Emojis’ Day, World Wide?
Ans – 17th July

Q4. Which Indian Athlete Recently Won A Gold Medal In The 200 M Sprint Category In The Tabor Athletics Meet In The Czech Republic?
Ans – Hima Das

Q5. How Many Kilometers Is One Astronomical Unit (AU)?
Ans – 150 Million Km


Amazon Rs 1000 Quiz Answers – 10th Aug 2019

Q1. _____ Is A Central Asian Sport In Which Horse Mounted Players Attempt To Drag A Goat Or A Calf Carcass Towards A Goal. Fill In The Blanks.
Ans – Buzkashi

Q2. Which Among The Following Platforms Announced That It Will Introduce ‘Learning Playlists’ To List Educational Videos?
Ans – YouTube

Q3. Mary Kom Is An Indian Olympic Boxer Hailing From ______. Fill In The Blanks.
Ans – Manipur

Q4. A New Smartphone Malware Which Affected Millions Of Users, Was Named After A Character In The Matrix. What Is The Malware Called?
Ans – Agent Smith

Q5. The Anglo-Zanzibar War Between The United Kingdom And The Zanzibar Sultanate Was The Shortest Recorded War In History. How Long Did It Last?
Ans – 38-45 Minutes


Amazon Seagate 5TB hard drive Quiz Answers – 9th Aug 2019

Q1. Complete The Phrase – ‘Wear Your Heart On Your ______’. This English Idiom Means Openly Showing Your Emotions Or Feelings.
Ans – Sleeve

Q2. You Can Find The Victoria Terminus In Mumbai And The Victoria Memorial In Kolkata. Now If You Are Visiting The Gateway Of India, Which City Are You In?
Ans – Mumbai

Q3. In Which Country Were The First Olympic Games Held?
Ans – Greece

Q4. Who Won The Women’s Singles Title At Wimbledon 2019?
Ans – Simona Halep

Q5. In Which Country Would You Find The Stonehenge, A Prehistoric Monument Consisting Of A Ring Of Standing Stones?
Ans – England


Amazon Rs 20000 Amazon Pay Quiz Answers – 8th Aug 2019

Q1. Where Is India’s Highest Astronomical Observatory Located?
Ans – Ladakh

Q2. A Phobia Is An Irrational Fear That A Person May Experience. Triskaidekaphobia Is The Fear Of What?
Ans – Number 13

Q3. The World Bank Group Announced Its First Female Managing Director And Chief Financial Officer (CFO) Who Is An Indian National. What Is Her Name? Hint – She Was The MD Of The State Bank Of India!
Ans – Anshula Kant

Q4. In A Standard Set Of Playing Cards, Which King Is The Only One Without A Moustache?
Ans – King Of Hearts

Q5. ISRO Has Been In The Spotlight Recently Due To It’s Moon Mission, Chandrayaan-2. Who Is The Current Chairman Of ISRO?
Ans – Kailasavadivoo Sivan


Amazon Honor 10 Lite Quiz Answers – 7th Aug 2019

Q1. Which Of These Was Written By William Shakespeare?
Ans – Taming Of The Shrew

Q2. Sportsman Anthony Amalraj Recently Won A Historic Bronze Medal For India In A World Tour Held In Australia. Which Sport Does He Play?
Ans – Table Tennis

Q3. In The DC Comic Books, What Is The Name Of The Planet That Is Superman’s Home?
Ans – Krypton

Q4. Akshay Kumar Occupies The Number 33 Spot In The Forbes Celebrity 100 List Which Mentions The World’s Highest Paid Entertainers. Who Has Topped The List This Year?
Ans – Taylor Swift

Q5. In 1927, Who Launched The ‘Mahad Satyagraha’?
Ans – Dr. B. R. Ambedkar


Amazon Canon EOS DSLR camera Quiz Answers – 6th Aug 2019

Q1. Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?
Ans – Mercury

Q2. Fanta And Sprite Belong To Which Beverage Company?
Ans – The Coca-Cola Company

Q3. The Researchers From The University Of Chicago Have Discovered Remnants Of Seawater From The Ice Age. In Which Ocean Was This Discovery Made?
Ans – Indian Ocean

Q4. The Banana Plant Is Classified As A Herb. True Or False?
Ans – True

Q5. If The Green Revolution Is Related To Agriculture, What Does A Blue Revolution Refer To?
Ans – Fish


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 5th Aug 2019

Q1. Which Of The Following Is The Official Language In Argentina?
Ans – Spanish

Q2. In India, Engineer’s Day Is Celebrated On September 15. It Commemorates The Birth Anniversary Of Which Indian Scientist?
Ans – M. Visvesvaraya

Q3. While Most Societies Follow A Patrilineal Tradition Wherein The Father’s Name Is Passed On To The Children, Some Do Not. Which One Of These Indian Ethnic Communities Follow A Matrilineal Tradition?
Ans – Khasi, Meghalaya

Q4. Rahul Dravid Was Recently Appointed As The Head Of Cricket At The NCA (National Cricket Academy). When Was The NCA Founded?
Ans – 2000

Q5. In The Lion King, What Is The Name Of Simba’s Uncle I.E. Mufasa’s Brother?
Ans – Scar


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 4th Aug 2019

Q1. In Context To NBA Basketball, What Does The Term MVP Stand For?
Ans – Most Valuable Player

Q2. The Age Of A Star Can Be Estimated By Its Color, Which Of These Colors Indicate The Star Is Amongst The Youngest?
Ans – Blue

Q3. Hrithik Roshan And Tiger Shroff Will Star In A New Film By Siddharth Anand. What Is The Film Called?
Ans – War

Q4. Who Won The Men’s Finals At The 2019 Wimbledon Tournament?
Ans – Novak Djokovic

Q5. PUNCH (Polarimeter To Unify The Corona And Heliosphere) Is A NASA Mission Which Will Attempt To Image The Sun. They Have Selected An Indian Scientist As A Co-Investigator For This Mission. Who Is He?
Ans – Dipankar Banerjee


Amazon Fitbit Charge 3 Quiz Answers – 3rd Aug 2019

Q1. The Bharat Dynamics Limited (BDL) Which Is Manufacturing Base For Guided Weapons Systems, Functions Under The Ministry Of _______________. Fill In The Blank.
Ans – Defence

Q2. In 305 BC, Which Maurya Ruler Defeated Alaxander’s General Seleucus Nicator?
Ans – Chandragupta Maurya

Q3. Sports-Wear Brand Reebok Has Appointed A New Indian Brand Ambassador. Which One Of These Is It?
Ans – Katrina Kaif

Q4. When Did The Apple IPhone First Become Available?
Ans – 2007

Q5. Which Cricketer Was Named ‘Player Of The Tournament’ For The ICC World Cup 2019?
Ans – Kane Williamson


Amazon Sony Bravia LED Smart TV Quiz Answers – 2nd Aug 2019

Q1. Indian Scientists Developed A New Material Called ‘Black Gold’ Which Can Absorb Light And Carbon Dioxide. Which Institute Did They Belong To?
Ans – Tata Institute Of Fundamental Research

Q2. She Became The First Indian To Win A Gold Medal In The 100ms Race At A Global Event At The World Universiade In Italy. Who Is She?
Ans – Dutee Chand

Q3. Micheal Jackson Performed For The First And Only Time In India In 1996. After The Show, Before He Left The Country, He Scribbled A Love Letter To India In His Hotel Room Where He Called India His ‘Special Love’. Where Did He Write It?
Ans – On A Pillow

Q4. The Biggest River Island In The World Located In Assam. What Is It Called?
Ans – Majuli

Q5. A Song Titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’, Was Released By The Indian Army To Commemorate 20 Years Of ‘Operation Vijay’ As An Ode To The To Soldiers Of The Kargil War. What Is The Name Of The Lyricist?
Ans – Sameer


Amazon Seagate 5TB hard drive Quiz Answers – 1st Aug 2019

Q1. Which Historical Event Does Charles Dickens’ Novel ‘The Tale Of Two Cities’ Concern?
Ans – The French Revolution

Q2. The Most Common Format For A Home Video Recorder Is VHS. VHS Stands For?
Ans – Video Home System

Q3. Saturn Has A Total Of 62 Moons, The Largest One Being Larger Than The Planet Of Mercury. What Is Its Name?
Ans – Titan

Q4. If You Look Closely At The Planet Jupiter, A Very Evident Dense Red Spot Can Be Found On It As Seen From Space. This Is Often Called The ‘Great Red Spot’. What Is It?
Ans – A Hurricane

Q5. ‘Friends, Romans And Countrymen, Lend Me Thy Ears’ Is The First Line Of A Speech In The Play Julius Caesar, By William Shakespeare. Which Character Gave This Speech?
Ans – Mark Antony


Amazon Honor 8X Quiz Answers – 31st July 2019

Q1. Who Led The Indian Cricket Team To Their First Ever World Cup Victory In 1983?
Ans – Kapil Dev

Q2. The Largest Buddhist Monastery Is The World Is Located In _________.
Ans – Indonesia

Q3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, And Oliebollen Are All Names Of ___?
Ans – Desserts

Q4. What Kind Of Weapon Is A Falchion?
Ans – A Sword

Q5. Which Is The Wettest Place In India, In Terms Of Average Annual Rainfall Received?
Ans – Mawsynram, Meghalaya


Amazon Bose Speaker System Quiz Answers – 30th July 2019

Q1. Who Was The First Indian From The Film Industry To Win An Oscar Award?
Ans – Bhanu Athaiya

Q2. In Which Year Was The Euro Introduced As Legal Currency On The World Market?
Ans – 1999

Q3. What Does The Latin Phrase ‘Caveat Emptor’ Mean?
Ans – Let The Buyer Beware

Q4. What Is The National Sport Of Japan?
Ans – Sumo Wrestling

Q5. In The FIFA World Cup, The ‘Golden Glove Award’ Is Awarded Each Season To Whom?
Ans – The Best Goalkeeper


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 29th July 2019

Q1. Which One Of These Is A Traditional Folk Dance Of The People Of Lakshadweep Islands?
Ans – Lava Dance

Q2. The Famous ‘Hornbill Festival’ Is Celebrated In Which Of The Following States Of India?
Ans – Nagaland

Q3. Krav Maga Is A Form Of Martial Arts.
Ans – TRUE

Q4. ______ Is A Folk Dance Form From The Indian State Of Mizoram, In Which Men Move Bamboo Staves Horizontally And Vertically While Women Dance In Between Them So As To Avoid Their Legs Getting Caught
Ans – Cheraw Dance

Q5. _____ Is The Capital City Of Himachal Pradesh
Ans – Shimla


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 28th July 2019

Q1. Which Of These Are NOT Considered To Be A Macronutrient In Context To Human Dietary Requirements?
Ans – Vitamins

Q2. Name Chetan Bhagat’s Debut Novel Which Was Also Adapted Into A Bollywood Movie?
Ans – Five Point Someone

Q3. Which European Country Announced That It Will Levy A Green Tax On Flight Tickets From 2020, To Encourage Environmentally Friendly Transportation Projects?
Ans – France

Q4. What Is The Name Of The Young Malayali Actress, Who Became Known As The ‘Wink Girl’ After A Clip Of Her Winking Went Viral Last Year?
Ans – Priya Varrier

Q5. M. Fathima Beevi Has The Distinction Of Being The First Woman _______
Ans – Judge Of Supreme Court


Amazon Armani Watch Quiz Answers – 27th July 2019

Q1. In Which Year Did Atal Bihari Vajpayee Become India’s Prime Minister For First Time?
Ans – 1996

Q2. Which Batsman Has Scored The Highest Number Of Centuries In A Single World Cup Tournament?
Ans – Rohit Sharma

Q3. Which Company Has Recently Acquired The American Software Company Red Hat?
Ans – IBM

Q4. The Movie, Super 30, Starring Hrithik Roshan Is A Biopic Based On Whose Life?
Ans – Anand Kumar

Q5. The World’s First Public Blockchain Bond ‘Bond-I’ Was Launched By Which International Organization?
Ans – World Bank


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 26th July 2019

Q1. By What Name Is Norma Jean Baker More Commonly Known?
Ans – Marilyn Monroe

Q2. Ethanol Has Been Used As An Alternative To Petrol In Brazil. Now Which Company Has Launched The First Ethanol-Based Motorcycle In India?
Ans – TVS Motors

Q3. When Was World Population Day Observed Recently?
Ans – 11 July

Q4. Season 2 Of Comicstaan Has Launched On Amazon Prime. Who Is The New Host Alongside Abish Mathew This Season?
Ans – Urooj Ashfaq

Q5. Qila Rai Pithora, Built By Tomar Rajputs Is Located In Which Among The Following Cities?
Ans – New Delhi


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 25th July 2019

Q1. Which Banking Institution Commenced It’s Operations From The 1st Of April 1935?
Ans – Reserve Bank Of India

Q2. Kangana Ranaut And Rajkumar Rao Have Teamed Up For A New Film And The Trailer Was Released Recently. What Is The Name Of The Film?
Ans – Judgemental Hai Kya

Q3. Originating In The Tibetan Plateau Near Lake Mansarovar, Which River Flows Through Ladakh?
Ans – Indus

Q4. With The Length Of Its Wings Reaching Nearly 12 Feet, Which Bird Has The Largest Wingspan Of Any Living Bird Species?
Ans – Wandering Albatross

Q5. Which One Of These Indian Movie Is Inspired By The Biography Of Japanese Filmmaker Akira Kurosawa?
Ans – Taare Zamin Par


Amazon Vivo V15 Pro Quiz Answers – 24th July 2019

Q1. What was author Mark Twain’s real name?
Ans – Samuel Langhorne Clemens

Q2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?
Ans – Assam

Q3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?
Ans – Mysterio

Q4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?
Ans – Sri Lanka

Q5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?
Ans – 2061


Amazon JBL Flip 4 Quiz Answers – 23rd July 2019

Q1. Which of these actors played on-screen father to their real father?
Ans – Abhishek Bachchan

Q2. Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27 year old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?
Ans – Ikram Ali Khil

Q3. Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?
Ans – Bottle cap challenge

Q4. In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?
Ans – Bagheera

Q5. Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?
Ans – Most hugs given in 1 hour by an individual


Amazon Rs 20000 Amazon Pay Quiz Answers – 22nd July 2019

Q1. AR Rahman won a Grammy award for which album?
Ans – Slumdog Millionaire

Q2. The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.
Ans – Flyback

Q3. The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?
Ans – Rahul Dravid

Q4. Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?
Ans – Dubai

Q5. Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?
Ans – History Professor


Amazon iPhone XR Quiz Answers – 21st July 2019

Q1. In Context To Fashion, What Is A ‘Fedora’?
Ans – A Type Of Headwear

Q2. Did You Know That Pandas Eat Anywhere Between 12-39 Kgs Of Food Every Day! What Does A Panda’s Diet Mainly Consist Of?
Ans – Bamboo

Q3. Chief Of The Air Staff Or Air Chief Marshal Is The Highest Rank In The Indian Air Force. It Is The Position Of Commander Of The IAF. Who Was The First Indian To Become Chief Of Air Staff In 1954?
Ans – Subroto Mukerjee

Q4. Indian Scientists Have Developed A New Material Which Is Capable Of Absorbing Both Light And Carbon Dioxide And Could Help Control Environmental Issues. What Is It Called?
Ans – Black Gold

Q5. What Is The Name Of The Network Of Higways That Connects The Four Major Cities Of India – Chennai, Kolkata, Delhi And Mumbai?
Ans – The Golden Quadrilateral


Amazon Apple watch Quiz Answers – 20th July 2019

Q1. Which Is The National Fruit Of India?
Ans – Mango

Q2. Panchathan Record Inn Is Which Composer’s In House Studio?
Ans – A.R. Rahman

Q3. Who Developed A Vaccine Against Poliomyelitis (Polio)?
Ans – Dr. Jonas Salk

Q4. In Ancient Greece, Men Exercised And Took Part In Sports Completely Nude. True Or False.
Ans – True

Q5. A Cinematograph Is A Motion Picture Film Camera, Which Also Serves As A Film Projector And Printer. Who Invented It?
Ans – Lumiere Brothers


Amazon LG Microwave Oven Quiz Answers – 19th July 2019

Q1. What is another word for lexicon?
Ans – Dictionary

Q2. Dr. Kalam was bestowed with the highest honour that an Indian citizen can receive. Which award is it?
Ans – Bharat Ratna

Q3. India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.
Ans – False

Q4. Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called?
Ans – Kona Electric SUV

Q5. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?
Ans – 14


Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers – 18th July 2019

Q1. The Clothing Trend Exemplified By Black Clothing, Dark Makeup, And Black-Dyed Hair Is Called _____.
Ans – Goth

Q2. Name The Indian Tennis Player-Turned Hollywood Filmmaker Who Has Made More Than 120 Films With Stars Such As Cate Blanchett, Angelina Jolie And More?
Ans – Ashok Amritraj

Q3. Where Is The Headquarters Of Amazon Inc. Located?
Ans – Seattle

Q4. Former Indian Cricket Captain, MS Dhoni Recently Turned 38 And Received Wishes From All Over The World. When Was His Birthday?
Ans – 7th July

Q5. Freddie Mercury Was The Lead Vocalist Of Which Iconic Rock Group?
Ans – Queen


Amazon Rs 20000 Amazon Pay Quiz Answers – 17th July 2019

Q1. Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?
Ans – Arunachal Pradesh

Q2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?
Ans – Wimbledon

Q3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?
Ans – Jhumpa Lahiri

Q4. Name the official residence of the Pope?
Ans – Apostolic Palace

Q5. Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?
Ans – Ravi Ruia


Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 14th July 2019

Q1. In The Subject Of Zoology What Is The Study Of Insects Called?
Ans – Entomology

Q2. After Ahmedabad, Which Indian City Was Recently Added To The UNESCO World Heritage Site List?
Ans – Jaipur

Q3. Recently, K2, An AI-Based Human Resource (HR) Humanoid Was Introduced In Uttar Pradesh. Which Company Has Introduced This For Its Employees?
Ans – Tech-Mahindra

Q4. The Oscar Winning Film, Forrest Gump Is Getting An Official Hindi Remake, By The Title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan Will Play The Female Lead. Who Will Be Playing The Role Of Forrest Gump?
Ans – Aamir Khan

Q5. Langvir Nritya, Barada Nati, Pandva Nritya & Shotiya Are Different Forms Originate From?
Ans – Uttarakhand


Amazon Bose Home speaker 500 Quiz Answers – 13th July 2019

Q1. George Eliot Was The Pen Name Of Which Author?
Ans – Mary Ann Evans

Q2. In Support Of The Rohingya Refugees, ____ Has Decided To Provide 2,500 Metric Tons Of Rice To Bangladesh. Name The Country.
Ans – China

Q3. Who Is Largely Responsible For Breaking The German Enigma Codes Which Helped Win World War II, And Provided A Foundation For Modern Computing And Development Of Artificial Intelligence?
Ans – Alan Turing

Q4. In The Fictional Series Of Sherlock Holmes, What Is The Detective’s Address In London?
Ans – 221B Baker Street

Q5. The Longest Electrified Railway Tunnel In The Country Has Just Been Commissioned . Which State Will This Be Built In?
Ans – Andhra Pradesh


Amazon Casio G-Shock watch Quiz Answers – 12th July 2019

Q1. Which country will host the 2020 summer Olympics?
Ans – Japan

Q2. Hong Kong is the capital city of China. True, or False?
Ans – False

Q3. Which country is Prague in?
Ans – Czech Republic

Q4. First-time MPs, actresses Nusrat Jahan, and Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. Which party do they belong to?
Ans – TMC

Q5. Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016, after being nominated for several years. Which film did he win it for?
Ans – The Revenant


Amazon Rs 1000 Quiz Answers – 11th July 2019

Q1. Which Country Recently Launched The World’s Largest Independent Solar Energy Plant?
Ans – UAE

Q2. Designer Jony Ives Recently Quit His Job. He Worked With The Company For 20 Years And Was Even Knighted At Buckingham Palace. He Was The Cheif Design Officer For Which Organization?
Ans – Apple

Q3. Which Actor Is Returning To Play James Bond In The New Film Bond 25?
Ans – Daniel Craig

Q4. Opera Is Described As Art, Architecture, Music, Theatre, And Text All Coming Together To Tell A Story. In Which Country Did Opera, As We Know It Today, First Began?
Ans – Italy

Q5. In The Disney Live-Action Remake Of Lion King, Beyonce Has Sung The Female Vocals For The English Version. Who Will Sing In The Hindi Soundtrack?
Ans – Sunidhi Chahan


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 10th July 2019

Q1. The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film?
Ans – Solva Sawan

Q2. What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is exclusively performed by men?
Ans – Chhau of Mayurbhanj

Q3. Cassius Clay Jr. is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – he was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.
Ans – Muhammad Ali

Q4. Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?
Ans – Anupam Kher

Q5. India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?
Ans – June’83


Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 9th July 2019

Q1. Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?
Ans – Arjun Reddy

Q2. Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?
Ans – Spain

Q3. What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?
Ans – VoIP

Q4. Hakuna matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?*
Ans – Swahili

Q5. NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?
Ans – Dragonfly


Amazon Rs 5000 Quiz Answers – 8th July 2019

Q1. Agni, Aakash, Bijli, Vayu, Fani and Ockhi are all names _____. Fill in the blank.
Ans – Cyclones

Q2. A myth states that men have one less rib in their chest as compared to women. But that is untrue. So, how many ribs bones are there in a human body?
Ans – 24

Q3. Which cricketer broke Sachin Tendulkar and Brian Lara’s records to become the fastest batsman reaching 20,000 international runs across formats (tests, ODIs and T20s)?
Ans – Virat Kohli

Q4. Resul Pookutty won an Oscar for Slumdog Millionaire. Which category did he win in?
Ans – Sound Mixing

Q5. When is the International Olympic Day observed every year?
Ans – 23rd June


Amazon iPhone XR Quiz Answers – 7th July 2019

Q1. On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?
Ans – Japan

Q2. Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?
Ans – UAE

Q3. Did you know that the stomach produces acids to help digestion. These stomach acids primarily consist of ______. Fill in the blanks.
Ans – Hydrochloric Acid

Q4. Which was India’s first ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.
Ans – Roadside Romeo

Q5. Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?
Ans – Google


Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers – 6th July 2019

Q1. Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures ______. Fill in the blank.
Ans – Energy

Q2. Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?
Ans – True

Q3. A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?
Ans – Jabariya Jodi

Q4. Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?
Ans – Kiai

Q5. 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?
Ans – Venus Williams


Amazon Seagate 5TB hard drive Quiz Answers – 5th July 2019

Q1. After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?
Ans – Spiderman: Far From Home

Q2. Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?
Ans – Mayank Agarwal

Q3. A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ’Impressed’. True or False
Ans – True

Q4. Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?
Ans – Ranchi

Q5. Legendary athelete, ‘The Flying Sikh’, won 5 golds in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?
Ans – Milkha Singh


Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answers – 4th July 2019

Q1. June 21 was the summer solistice in the Northern Hemisphere. It is known for being the ___ day of the year in this part of the world
Ans – Longest

Q2. Ablutophobia’ is the fear of?
Ans – Bathing

Q3. Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?
Ans – India

Q4. Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?
Ans – Libra

Q5. There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?
Ans – Phagocytes


Amazon Diesel Chi watch Quiz Answers – 3rd July 2019

Q1. What is the highest civilian award of India?
Ans – Bharat Ratna

Q2. Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?
Ans – Dr. APJ Abdul Kalam

Q3. Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?
Ans – True

Q4. Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?
Ans – Baba Ramdev

Q5. Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of ________ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.
Ans – Parvati


Amazon Canon EOS DSLR camera Quiz Answers – 2nd July 2019

Q1. Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?
Ans – Toofan

Q2. In a bid to harbour good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _____. Can you guess where?
Ans – South Korea

Q3. The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?
Ans – Switzerland

Q4. India just opened it’s first ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?
Ans – Mathura

Q5. National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of __________. Fill in the blanks
Ans – S Ramanujan


Amazon Rs 10000 Amazon Pay Quiz Answers – 1st July 2019

Q1. The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?
Ans – Devika Rani

Q2. Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?
Ans – Chetan Sharma

Q3. What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!
Ans – Animatronics

Q4. Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (study of birds)?
Ans – Salim Ali

Q5. William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?
Ans – Nike


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 30th June 2019

Q1. What is the fullform of PDF in context to computing?
Ans – Portable Document Format

Q2. Which city is the capital of Australia?
Ans – Canberra

Q3. The Nehru Centre in London aims to create cultural exchange between India and UK. Which Indian author has been appointed as its new director?
Ans – Amish Tripathi

Q4. Which Indian Grand Chessmaster won the blitz event at the 2019 Asian Continental Chess Championship in Xingtai, China? Fun fact – he’s just 14 years old!
Ans – Nihal Sarin

Q5. Indian athlete, Pranati Nayak, recently won a bronze medal at an international tournament. Which sport is she associated with?
Ans – Gymnastics


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 29th June 2019

Q1. What is the fullform of PDF in context to computing?
Ans – Portable Document Format

Q2. Which city is the capital of Australia?
Ans – Canberra

Q3. The Nehru Centre in London aims to create cultural exchange between India and UK. Which Indian author has been appointed as its new director?
Ans – Amish Tripathi

Q4. Which Indian Grand Chessmaster won the blitz event at the 2019 Asian Continental Chess Championship in Xingtai, China? Fun fact – he’s just 14 years old!
Ans – Nihal Sarin

Q5. Indian athlete, Pranati Nayak, recently won a bronze medal at an international tournament. Which sport is she associated with?
Ans – Gymnastics


Amazon Sony home theatre Quiz Answers – 28th June 2019

Q1. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?
Ans – VVS Laxman

Q2. Astronomers have spotted a large expanse of table salt deposits on Jupiter’s moon, Europa.
Ans – True

Q3. The Mt. Sinabung volcano erupted recently throwing up an ash column of 7kms! Which country is the volcano located in?
Ans – Indonesia

Q4. Which of these famous hard rock band’s debut album was called ‘Appetite for Destruction’?
Ans – Guns N’ Roses

Q5. World Blood Donor Day is celebrated on 14th June to commemorate the birth anniversary of ___ known for the development and classification of the blood group system. He is also known as the ‘Father of Transfusion Medicine’.
Ans – Karl Landsteiner


Amazon Rs 25000 Quiz Answers – 27th June 2019

Q1. T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?
Ans – Black Panther

Q2. Which of these Indian musical instruments is NOT a string instrument?
Ans – Chengila

Q3. Diljit Dosanjh’s film Soorma, is based on the life of which prominent Indian hockey player?
Ans – Sandeep Singh

Q4. The 6th full moon of 2019 was visible on 17th June alongside Jupiter and appeared reddish in color. What was this phenomenon called?
Ans – Strawberry moon

Q5. Narendranath Datta was the birth name of which of these?
Ans – Swami Vivekananda


Amazon Samsung Galaxy M30 Quiz Answers – 26th June 2019

Q1. Name The Monument That Mohamad Quli Qutub Shah Built In Hyderabad In 1951 To Commemorate The End Of A Deadly Plague In The City.
Ans – Charminar

Q2. Whales And Dolphins Sleep By Resting One Half Of Their Brain At A Time, Which Is One Of The Reasons Why They Can Sleep Without Drowning
Ans – True

Q3. Which Country Will Host The 2020 Summer Olympics?
Ans – Japan

Q4. Which Of The Following Is Considered The National Slogan Of India? Hint – It Was Popularized By Pandit Madan Mohan Malaviya In 1918.
Ans – Satyameva Jayate

Q5. Who Won The Women’s Grand Slam Title At The 2019 French Open Tournament?
Ans – Ashleigh Barty


Amazon GoPro Hero7 Quiz Answers – 25th June 2019

Q1. The iconic ‘Christ The Redeemer’ statue on Corcovado Mountain can be seen in which country?
Ans – Brazil

Q2. Scientists installed the world’s highest weather station recently. Where has it been launched?
Ans – Mt Everest

Q3. The Pickwick Papers, also known as The Posthumous Papers of the Pickwick Club, was the first novel of Mark Twain. True or False
Ans – False

Q4. Why did 22-year old Zonel Sougaijam, an engineer from Manipur, enter the ‘Facebook Hall of Fame’ in June 2019? PS – He was also awarded $5,000 by the company.
Ans – Detecting a bug in Whatsapp

Q5. Which company is launching India’s first electric motorcycle?
Ans – Revolt Motors


Amazon Rs 10000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 24th June 2019

Q1. Who has been crowned Femina Miss India World 2019? PS – She hails from Rajasthan.
Ans – Suman Rao

Q2. Which state has the longest known cave in India? The cave is 24,583 meters in length!
Ans – Meghalaya

Q3. In the Hindi dub of Disney’s upcoming ‘Lion King’, Shah Rukh Khan will be the dubbing the character ‘King Mufasa’. Who will voice the character of Simba, the young lion and King Mufasa’ s son?
Ans – Aryan Khan

Q4. Which of the following movies won the Oscar for Best Picture, Best Director & Best Actor all at once in the year 1995?
Ans – Forrest Gump

Q5. Who will be directing Amitabh Bachchan’s next film, ‘Gulabo Sitabo’?
Ans – Shoojit Sircar


Amazon Huawei P30 Pro Quiz Answers – 23rd June 2019

Q1. Name the longest National Highway in India which passes through 11 Indian states?
Ans – NH 44

Q2. ‘The Forbidden City’ is a UNESCO World Heritage Site and is home to the ‘Palace Museum’ – one of the largest museums in the world. This city was once home to 24 emperors. Where can you find the ‘Forbidden City’?
Ans – China

Q3. Which national park in India is home to over 70 per cent of the world’s swamp or wild buffalo population, which were recently classified endangered by the IUCN?
Ans – Kaziranga

Q4. Which among these is NOT a comet, but is in fact an asteroid/dwarf planet in the solar system?
Ans – Ceres

Q5. Which actress will portray Saina Nehwal in an upcoming biopic on the athelete’s life?
Ans – Parineeti Chopra


Amazon Sony Bravia LED Smart TV Quiz Answers – 22nd June 2019

Q1. Which Team Broke The Record For The Highest Number Of Goals Scored In Any World Cup Match (Womens Or Mens) In Their Debut Performance At The FIFA Women’s World Cup? PS – They Scored 13 Goals In A Single Match!
Ans – USA

Q2. Sonam Kapoor And Dulquer Salman Will Be Seen Together In A Fictional Movie About The Indian Cricket Team, Based On A Book By Anuja Chauhan. What Is The Movie Called?
Ans – The Zoya Factor

Q3. Which Bengaluru-Based NGO, Which Is Running One Of The World’s Largest School-Meals Project Was Recently Awarded The BBC World Service Global Champion Award?
Ans – Akshaya Patra

Q4. Aromachology Is The Study Of Smells. What Is The Study Of Sound Called?
Ans – Acoustics

Q5. Which Indian State Launched ‘Pink Sarathi’ Vehicles To Ensure The Safety Of Women Commuting By Local Buses?
Ans – Karnataka


Amazon Honor Band 4 Quiz Answers – 21st June 2019

Q1. This Year Will Be The 20th Anniversary Of ‘Operation VIJAY’ In India’s History. Which Victorious War Are We Celebrating?
Ans – Kargil War

Q2. Jallikattu, A Famous Sport In Tamil Nadu, Broke A World Record This Year For Entering The Maximum Number Of Participating Animals Into The Sporting Arena. Which Animal Does This Game Involve?
Ans – Bull

Q3. India’s Second Mission To The Moon, Chandraayan 2 Is All Set To Blast Off Into Space And Aim For Landing On The Moon’s South Pole, Where No One Has Ever Been Before. When Will It Be Launched?
Ans – 15th July 2019

Q4. Featuring Over 70 Songs, Which Of These Bollywood Films Holds The Record For The Highest Number Of Songs?
Ans – Indrasabha

Q5. Today Is The International Day Of Yoga, Celebrated Annually On June 21. After A Unanimous Declaration For This Day By The UN General Assembly, When Was The First Ever International Day Of Yoga Celebrated Worldwide?
Ans – 2015


Amazon Rs 20000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 20th June 2019

Q1. The first ever computer virus was created in 1971. What was it called?
Ans – Creeper

Q2. India’s highest railway station (in altitude) is serviced by the Darjeeling Himalayan Railway, a UNESCO World heritage site. Where is it located?
Ans – Ghum

Q3. Mini Mathur and Cyrus Sahukar are starring in this all-new comedy by Amazon Prime Video which is produced by Dia Mirza. What is the show called?
Ans – Mind the Malhotras

Q4. For the first time in India, a drone was used to successfully transport blood from a remote health centre. In which state was this incredible feat achieved?
Ans – Uttarakhand

Q5. On 9th June 2019, Rafael Nadal cinched his 12th French Open win. Who did he play the finals against?
Ans – Dominic Thiem


Amazon Vivo V15 Pro Quiz Answers – 19th June 2019

Q1. During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?
Ans – Gateway of India

Q2. Which of the following is NOT a form of carbon?
Ans – Glass

Q3. In the world of sports, the Dronacharya award is given to _____. Fill in the blank.
Ans – Sports coaches

Q4. Which is the largest blood vessel in the human body?
Ans – Aorta

Q5. The first Commonwealth Games were held in 1930 and saw 11 participating countries. Which country played the host for the games?
Ans – Canada


Amazon Montra Helicon bicycle Quiz Answers – 18th June 2019

Q1. Did you know that India has a national aquatic animal! Which one of the following is it?
Ans – River Dolphin

Q2. Which country has launched the first Arctic tourist train service that takes its passengers through the Arctic region before reaching Norway? PS: It is named Zarengold.
Ans – Russia

Q3. Amazon was founded by Jeff Bezos in the year 2000.
Ans – False

Q4. Who has Forbes magazine named as the world’s first billionaire rapper?
Ans – Jay-Z

Q5. Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?
Ans – Hariahara I


Amazon Rs 5000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 17th June 2019

Q1. The Queen of England celebrates 2 birthdays – on her actual date of birth in April, and an official birthday in June. How old did she turn this year?
Ans – 93

Q2. Which Indian football player has made the highest number of international appearances (108 matches to be exact) to become the highest capped footballer in the country?
Ans – Sunil Chettri

Q3. Elena Cornaro Piscopia was one of the first women to receive an academic degree from a university in 1678 and was featured on a Google Doodle recently! What did she receive her doctorate in?
Ans – Philosophy

Q4. Kangaroo is a type of mammal that carries its young in a small external pouch on its body. What is this type of mammal called?
Ans – Marsupial

Q5. Which world famous brand derived its name from the Greek goddess of victory?
Ans – Nike


Amazon Apple watch Quiz Answers – 16th June 2019

Q1. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?
Ans – Charles Darwin

Q2. Long before Google, there have been other search engines on the internet. But which one was the first?
Ans – Archie

Q3. Vicky Kaushal released the first look of a new film (his first horror movie) called ‘Bhoot: Part One – The Haunted Ship’. Who plays the female lead in the film?
Ans – Bhumi Pednekar

Q4. The 2019 FIFA Women’s World Cup started its eighth edition on 7th June. Which country is hosting the tournament this year?
Ans – France

Q5. The last film that Satyajit Ray directed before he passed, was based on one of his own short stories, Atithi. What was the film called?
Ans – Agantuk


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 15th June 2019

Q1. Abraham Lincoln was an accomplished wrestler as a young man and was also honored by the National Wrestling Hall of Fame.
Ans – True

Q2. World Oceans Day is celebrated to create awareness and encourage conservation of the open seas. On which day is it celebrated annually?
Ans – 8th June

Q3. The Prime Minister of which country has announced that their nation will completely ban single-use plastics by 2021?
Ans – Canada

Q4. Which day is Father’s Day being celebrated in India this year?
Ans – 16th June

Q5. Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s record as the fastest batsman to reach 2000 ODI runs against Australia? He completed it in just 37 innings.
Ans – Rohit Sharma


Amazon Fossil Explorist smartwatch Quiz Answers – 14th June 2019

Q1. The term ‘talkies’ comes from ‘talking pictures’ referring to movies with sound. Released in 1931, which of these was the first Indian ‘talkie’?
Ans – Alam Ara

Q2. Who was the first Indian tennis player to ever win a Grand Slam tournament?
Ans – Mahesh Bhupati

Q3. During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?
Ans – Gateway of India

Q4. Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of the internationally recognized Time Magazine?
Ans – Parveen Babi

Q5. For the first time, a metro in India will receive its power from a waste-to-energy plant. Which metro is adopting this change?
Ans – Delhi metro


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 13th June 2019

Q1. After the Green Revolution, ‘Operation Flood’ was launched in the year 1970. Which product was the focus of this movement?
Ans – Milk

Q2. What is the national sport of India?
Ans – India doesn’t have one

Q3. The Odisha government recently launched a scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state. What is this scheme called?
Ans – Khushi

Q4. Who recently created history by becoming the first-ever spinner to bowl the opening over in a World Cup match?
Ans – Imran Tahir

Q5. Which of these branches of science is concerned with the study of reptiles and amphibians?
Ans – Herpetology


Amazon Honor View20 Quiz Answers – 12th June 2019

Q1. Out of all the natural lakes in the world, more than 50% are situated in ______. Fill in the blanks.
Ans – Canada

Q2. A new species of a pit viper was discovered in India and named after the place it was found in. It is now the only Indian state to have a pit viper named after it. Which state is it?
Ans – Arunachal Pradesh

Q3. Orchha, an Indian town that was recently added to UNESCO World Heritage Site tentative list is located in which of these states?
Ans – Madhya Pradesh

Q4. An Amazon Prime Original series about 4 female friends, starring Sayani Gupta and Bani J has announced it’s second season. What is the show called?
Ans – Four More Shots Please!

Q5. Which Indian state recently won the 2019 WHO award for tobacco control?
Ans – Rajasthan


Amazon Fitbit Versa Smartwatch Quiz Answers – 11th June 2019

Q1. What is the name of the fictional Arabian city where the story of Aladdin is based?
Ans – Agrabah

Q2. Videos of the world’s first (and most rare) albino giant panda were captured recently. Where was this albino panda seen?
Ans – China

Q3. The retired judge of Indian Supreme Court Justice Madan B Lokur has been appointed to the Supreme Court of Fiji.
Ans – True

Q4. Who is the youngest Member of Loksabha in the history of Indian Parliament?
Ans – Chandrani Murmu

Q5. Murray Gell-Mann was the Nobel Prize Laureate in 1969 who passed away recently. For which field did he win the Nobel Prize?
Ans – Physics


Amazon Rs 1000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 10th June 2019

Q1. India’s only orangutan recently passed away at Odisha’s Nandankanan Zoological Park. What was her name?
Ans – Binny

Q2. The Union Environment Ministry of India has released a song titled ‘Hawa Aane De’ to spread awareness about air pollution. The music video features Akshay Kumar and Vicky Kaushal among others. Who has written the lyrics for the song?
Ans – Swanand Kirkire

Q3. Which former President of India was conferred Mexico’s highest civilian honor for foreigners titled ‘Orden Mexicana del Aguila Azteca’ (order of the Aztec Eagle)?
Ans – Pratibha Patil

Q4. Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar Awards?
Ans – Mother India

Q5. What is the name of Hrithik Roshan’s upcoming film where he plays a teacher and mathematician named Anand Kumar?
Ans – Super 30


Amazon Vivo V15 Pro Quiz Answers – 9th June 2019

Q1. The world’s highest polling station can be found in Himachal Pradesh and it has 49 registered voters. Where is it located?
Ans – Tashigang

Q2. Which animal made a comeback on the Versova beach in Mumbai, after almost 15 years, when the beach was cleaned up by the efforts of the residents?
Ans – Olive Ridley Turtles

Q3. In technology terms, the prefix ‘Giga’ is used to denote a factor of one million.
Ans – False

Q4. The Indian Navy has teamed up with the government to launch the first ever underwater museum in India. Where will this museum be launched?
Ans – Pondicherry

Q5. ______ will be the first Indian state to ban food delivery without a valid hygiene rating.
Ans – Punjab


Amazon Bose Soundlink Revolve+ Quiz Answers – 8th June 2019

Q1. Name the legendary coach of Master Blaster Sachin Tendulkar who was also a recipient of the Padma Shri & Dronacharya award?
Ans – Ramakant Achrekar

Q2. NASA has announced a moon mission for 2024, which will return astronauts to the Moon for the first time in half a century. What is this mission called?
Ans – Artemis

Q3. NASA has found evidence of water ice and organic molecules on Ultima Thule’s surface―the farthest world ever explored by mankind.
Ans – True

Q4. What is the traditional boat race conducted in Kerala during the season of the harvest festival of Onam called?
Ans – Vallam Kali

Q5. Name the 49-year-old veteran Nepali Sherpa who scaled Mount Everest for the 24th time and broke his own world record.
Ans – Kami Rita


Amazon Rs 5000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 7th June 2019

Q1. Christiaan Barnard was the first surgeon to successfully perform the world’s first human-to-human heart transplant. In which year did this surgery take place?
Ans – 1967

Q2. Who recently became the first female umpire to officiate in a men’s one-day international cricket match?
Ans – Claire Polosak

Q3. Which tennis player recently received a ‘Knighthood’ at the hands of Prince Charles of Wales?
Ans – Andy Murray

Q4. International Dance Day is celebrated each year on 29th April on the birthday of Jean-Georges Noverre. Which style of dance is he regarded as the creator of?
Ans – Ballet

Q5. Which of these Indian web series is based on a 2006 novel by Vikram Chandra which goes by the same name?
Ans – Sacred Games


Amazon 24k gold bar Quiz Answers – 6th June 2019

Q1. Which of these cities is located on two continents?
Ans – Istanbul

Q2. Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?
Ans – UK

Q3. Which long-range, sub-sonic cruise missile was successfully test fired by India on April 15, 2019?
Ans – Nirbhay

Q4. India’s first natural ice cafe has been launched at 14,000 feet, in the shape of an ice stupa. Where is it located?
Ans – Ladakh

Q5. Raveena Tandon won a National Award for Best Actress in 2001, for portraying the role of a woman who has faced domestic violence. Which movie did she win it for?
Ans – Daman


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 5th June 2019

Q1. ‘Olympus Mons’ is the largest mountain in our solar system, and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it?
Ans – Mars

Q2. Who is the first ever Indian woman to win a Silver medal at the Olympics?
Ans – P. V. Sindhu

Q3. Birds have no teeth, so they break down their food in the ___ before digesting it.
Ans – Gizzard

Q4. Chinmay Prabhu, a 20 year old Indian entered the Guiness Book of World Records in 2018, for solving the highest number of pyraminx (pyramid-shaped Rubik’s cubes) — under water.
Ans – True

Q5. The world’s first ‘zero-waste’ commercial flight operated from Sydney to Adelaide and disposed all waste via compost, reuse or recycling. Which airline was it?
Ans – Qantas


Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers – 4th June 2019

Q1. Which European country is home to the famous city of Transylvania?
Ans – Romania

Q2. Which film was Ashutosh Gowarikar’s directorial debut?
Ans – Pehla Nasha

Q3. Teressa Island, named after the Arch-Duchess of Austria, falls under which Union Territory of India?
Ans – Andaman and Nicobar iceland

Q4. Which of these is the only man to have reportedly played both in the ICC Cricket World Cup and FIFA World Cup?
Ans – Sir Vivian Richards

Q5. A group of engineers in Kerala have developed a spider-shaped robot called Bandicoot. What does it do?
Ans – Cleans manholes


Amazon Rs 10000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 3rd June 2019

Q1. Who is the author of the famous book of fables known as ‘Panchatantra’?
Ans – Vishnu Sharma

Q2. In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?
Ans – Trivia

Q3. The International Cricket Council has recently appointed its first female match referee. Hint: She’s from India. Who is she?
Ans – GS Lakshmi

Q4. Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?
Ans – Venezuela

Q5. Which country will host the 2023 Asian Cup Football Tournament?
Ans – China


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 2nd June 2019

Q1. In Japanese, what is the word for goodbye?
Ans – Sayonara

Q2. What is the actress, Tabu’s, real name?
Ans – Tabassum Fatima Hashmi

Q3. The world’s fastest bullet train, ALFA-X, is said to reach speeds of 400 kms/hour. In which country were the tests for this train conducted recently?
Ans – Japan

Q4. Ayushmann Khurana will appear in a new movie where he plays an on-screen police officer for the first time. What is the name of this movie which is directed by Anubhav Sinha?
Ans – Article 15

Q5. Which player was named the MVP (Most Valuable Player) of the season in the IPL 2019?
Ans – Andre Russell


Amazon Mi LED Android TV Quiz Answers – 1st June 2019

Q1. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?
Ans – Fusion

Q2. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?
Ans – 12 March 1930

Q3. The Rashtriya Ekta Diwas is observed every year in India on 31st October. It is celebrated to commemorate the birth anniversary of which prominent personality in our nation’s history?
Ans – Sardar Vallabhbhai Patel

Q4. Who has been appointed as the new coach of the Indian men’s football team?
Ans – Igor Stimac

Q5. The ______ recently launched the ‘Golden Card’ – a permanent residency permit similar to the Green Card in the USA?
Ans – UAE


Amazon JBL Pulse 3 speaker Quiz Answers – 31st May 2019

Q1. Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR?
Ans – Czechoslovakia

Q2. In which year did India join the United Nations?
Ans – 1945

Q3. Former top ranking pro-golfer Vijay Singh is from which country?
Ans – Fiji

Q4. With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?
Ans – Bharatanatyam

Q5. In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?
Ans – Bye


Amazon Rs 25000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 30th May 2019

Q1. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?
Ans – Trapezium

Q2. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?
Ans – Guwahati

Q3. If you were a cartographer, what would you be studying?
Ans – Maps

Q4. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?
Ans – Lions

Q5. In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?
Ans – Agra


Amazon Samsung Galaxy M30 Quiz Answers – 29th May 2019

Q1. One of the oldest sanctuaries in India is the Garampani Sanctuary. Which state is it located in?
Ans – Assam

Q2. Which of these Raj Kapoor starrers was also released overseas as ‘The Vagabond’?
Ans – Awara

Q3. M.K. Gandhi lived in a farm in South Africa named after a famous Russian novelist. Name the author.
Ans – Leo Tolstoy

Q4. What is a fathometer used to measure?
Ans – Ocean depth

Q5. Which of these elements is NOT named after a scientist?
Ans – Ruthenium


Amazon Ray-Ban sunglasses Quiz Answers – 28th May 2019

Q1. Yakshagana is a traditional theatre form originating from which Indian state?
Ans – Karnataka

Q2. Hippopotomonstrosesquippedaliophobia is the fear of long words
Ans – True

Q3. In which country is Mount Vesuvius located?
Ans – Italy

Q4. Which of the following films has NOT been directed by Imtiaz Ali?
Ans – Karwaan

Q5. What was the real name of Pope John Paul II?
Ans – Karol Jozef Wojtyła


Amazon Rs 5000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 27th May 2019

Q1. Which Of These Antagonist Characters Was Created By Novelist J.K. Rowling?
Ans – Lord Voldemort

Q2. Apart From Venus, Which Planet Rotates From East To West?
Ans – Uranus

Q3. In Mathematics, The ‘Lemniscate’ Is A Symbol For?
Ans – Infinity

Q4. The Duke And Duchess Of Sussex, Aka Prince Harry And Meghan Markle Have Recently Announced The Birth Of Their Son. What Is The Royal Baby’s First Name?
Ans – Archie

Q5. What Temperature Is The Same In Both Celsius And Fahrenheit Scales?
Ans – -40


Amazon iPhone XR Quiz Answers – 26th May 2019

Q1. Which of these did Alfred Nobel invent?
Ans – Dynamite

Q2. Which is the largest internal organ in the human body?
Ans – Liver

Q3. India has been submitting films for the Oscar awards nominations since 1957. Which was the first Indian film submitted to the Oscars?
Ans – Mother India

Q4. Which country hosted the Summer Olympics in 2016?
Ans – Brazil

Q5. Chunky Pandey’s daughter made her debut alongside Tiger Shroff in Student of the Year 2. What is her name?
Ans – Ananya Pandey


Amazon Sony Bravia LED Smart TV Quiz Answers – 25th May 2019

Q1. Which is the only bird that is able to fly backwards?
Ans – Hummingbird

Q2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?
Ans – Suffragettes

Q3. Who is the first Indian to be elected as one of the 5 members of the FIFA Executive Council? Hint – He’s also the president of the ‘All India Football Federation’.
Ans – Praful Patel

Q4. In which European city would you find the Acropolis?
Ans – Athens, Greece

Q5. In the live action remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?
Ans – James Earl Jones


Amazon American Tourister suitcase Quiz Answers – 24th May 2019

Q1. In botany, strawberries are part of the rose family.
Ans – True

Q2. Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?
Ans – MS dhoni

Q3. A Bollywood actor was conferred with an Honorary Doctorate in Philanthropy from University of Law, London in April 2019. Who was it?
Ans – Shah Rukh Khan

Q4. Rosalind is the name of a moon in our solar system. Which planet does it orbit?
Ans – Uranus

Q5. Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?
Ans – Jungfrau


Amazon Rs 10000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 23rd May 2019

Q1. The Padma Awards are the highest civilian honors presented to individuals in India. These annual awards take place on the eve of which significant day?
Ans – Republic Day

Q2. Which famous Indian brand was named after Nirupama Patel, the creator’s daughter?
Ans – Nirma

Q3. Sabeer Bhatia, an Indian entrepreneur, co-founded which web-based email company?
Ans – Hotmail

Q4. An Indian film renamed as ‘San Ge Sha Gua’ became a huge hit with young students in China. Name the movie.
Ans – 3 Idiots

Q5. The first FIFA world cup took place in 1930. Which country was the host?
Ans – Uruguay


Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answers – 22nd May 2019

Q1. Fanta And Sprite Belong To Which Beverage Company?
Ans – The Coca-Cola Company

Q2. Rio De Janeiro Is The Capital Of Brazil
Ans – False

Q3. In The Recently Concluded IPL 2019, Which Player Won The ‘Purple Cap’ For Being The Leading Wicket-Taker Of The Tournament?
Ans – Imran Tahir

Q4. In Which City Would You Find Capitol Hill, The Seat Of The Government And An Old Residential Neighborhood?
Ans – Washington DC

Q5. The Book ‘Long Walk To Freedom’ Is An Autobiography By Which One Of These?
Ans – Nelson Mandela


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 21st May 2019

Q1. Which Bollywood actor’s real name is Rajiv Hari Om Bhatia?
Ans – Akshya Kumar

Q2. In the movies Avengers: Infinity War, who was the guardian of the soul stone on Vormir?
Ans – Red skull

Q3. Time magazine’s list of ‘100 Most Influential People 2019’ featured 3 Indians – Menaka Guruswamy, Arundhati Katju and _______. Fill in the blanks.
Ans – Mukesh Ambani

Q4. Which country will host the FIFA U-17 Women’s World Cup 2020?
Ans – India

Q5. The Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awared to the book ‘Solo’ which was released 9 years ago. Who is the author to win the prize?
Ans – Rana Dasgupta


Amazon Rs 20000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 20th May 2019

Q1. Which was the first colour film released in India?
Ans – Kisan Kanya

Q2. Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?
Ans – Sardar Udham Singh

Q3. The Asian Wrestling Championships 2019 were recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?
Ans – Bajrang Punia

Q4. Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?
Ans – Tiger baby production

Q5. Who was the first Indian to ever win an Oscar?
Ans – Bhanu Athaiya 


Amazon Urban Ladder recliner Quiz Answers – 19th May 2019

Q1. Where In India Can You Find The Jarawas And Sentinelese Tribes?
Ans – Andaman Anad Nicobar Islands

Q2. What Is The Name Of The New Axe That Thor Get’s Made In Avengers: Infinity War?
Ans – Stormbreaker

Q3. The World’s Tallest Indoor Waterfall (131 Ft) Has Been Created At An Airport. Which Country Can You See It In?
Ans – Singapore

Q4. Which National Park In India Was Known As The Hailey National Park At The Time Of Inception In 1936?
Ans – Jim Corbett National Park

Q5. Name The Cricketer Who Has Become The First In The World To Hit More Than 500 Sixes In International Cricket.
Ans – Chris Gayle


Amazon Diesel Chi watch Quiz Answers – 18th May 2019

Q1. In 2000, 17-Year-Old Priyanka Chopra Won The Title Of Miss India And Later That Year Went On To Be Crowned As _______. Fill In The Blanks.
Ans – Miss World

Q2. A Narrow Strip Of Water Separates India And Sri Lanka. What Is It Called?
Ans – Palk strait

Q3. Consisting Of Over 1,349 Pages And 591,552 Words, Which Novel By Vikram Seth Is One Of The Longest Novels Ever Published In A Single Volume In The English Language?
Ans – A Suitable Boy

Q4. An Anemometer Is A Type Of Scientific Instrument That Measures Quantity Of Rainfall.
Ans – FALSE

Q5. Raavana 1 Is A Low-Orbit Satellite. It Is The First Satellite Of ___. Name The Country.
Ans – Sri Lanka


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 17th May 2019

Q1. Which is the smallest continent by land area?
Ans – Australia

Q2. An ostrich’s eye is bigger than its brain.
Ans – True

Q3. Which of the following Indian rivers, does NOT flow into the Arabian Sea?
Ans – Tungabhadra

Q4. Deepika Padukone is a leading actress in India. However, she wasn’t born in the country. Where is her birthplace?
Ans – Denmark

Q5. 30 years in the making, RTS,S is the first and the only Malaria vaccine that has demonstrated results to prevent the disease in children. A pilot for the vaccine was recently launched in which African country?
Ans – Malawi


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 16th May 2019

Q1. Washing soda is the common name for which compound?
Ans – Sodium carbonate

Q2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?
Ans – a dance form

Q3. What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?
Ans – Does not exists

Q4. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?
Ans – Lava dance

Q5. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?
Ans – Chandrasekhara Venkata Raman


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 15th May 2019

Q1. What is the name of the hard white material that makes up an elephant’s tusks?
Ans – Ivory

Q2. Arctic King, Iceberg and Little Gem are all types of which vegetable?
Ans – Lettuce

Q3. A person experiencing ‘Ablutophobia’ would be scared of which of these?
Ans – Bathing

Q4. Which of these is the Greek goddess of victory?
Ans – Nike

Q5. The _______ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. Fill in the blanks.
Ans – Rs. 5


Amazon Sony home theatre Quiz Answers – 14th May 2019

Q1. Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?
Ans – Batman

Q2. What is the name of the world’s largest lizard?
Ans – Komodo Dragon

Q3. In which country, would you find the Free State of Bavaria?
Ans – Germany

Q4. Anura is the scientific name for which well known animal?
Ans – Frog

Q5. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?
Ans – Lady Gaga


Amazon Rs 5000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 13th May 2019

Q1. Which Popular Product Is Associated With The Words Nano, Shuffle And Touch?
Ans – Music Player

Q2. What Was The Name Of The Network Of Computers That Eventually Gave Rise To The Internet?
Ans – Arpanet

Q3. The Ear And Sense Of Balance Are Closely Connected, And An Ear Infection May Cause One To Lose Balance And Fall.
Ans – True

Q4. Churchill, Sherman And Panzer And The Names Of ________?
Ans – Military Tanks

Q5. Which Of These Can A Horse NOT Do?
Ans – Vomit


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 12th May 2019

Q1. Madre, Morsa, Maman And Okaasan Are Different Terms For A _____.
Ans – Mother

Q2. Anna Jarvis Was The Founder Of The Mother’s Day Holiday, And Led The Establishment Of The Holiday After Her Mother’s Death. When Was The First Mother’s Day Celebrated?
Ans – 1908

Q3. Who Is Actor Ranbir Kapoor’s Famous Mother?
Ans – Neetu Kapoor

Q4. In Greek Mythology Who Was Mother Of The Gods?
Ans – Rhea

Q5. Mahatma Gandhi Often Credited His Mother For The Impact She Had In His Spiritual Development. What Was Her Name?
Ans – Putlibai Gandhi


Amazon Marshall Woburn speakers Quiz Answers – 11th May 2019

Q1. The Collective Noun For A Group Of Giraffes Is A ‘_____ Of Giraffes’. Fill In The Blanks.
Ans – Tower

Q2. Which Of These Crawly Creature Is Said To Have The Highest Number Of Legs – And Can Go Up To 200 Pairs?
Ans – Millipede

Q3. In Physics, What Is The Term For A ‘Nuclear Reaction In Which Nuclei Combine To Form More Massive Nuclei’?
Ans – Fusion

Q4. A Crocodile Cannot Stick Out Its Tongue.
Ans – True

Q5. Which Is The Largest Subspecies Of The Tiger?
Ans – The Siberian Tiger


Amazon Rs 10000 Quiz Answers – 10th May 2019

Q1. Which is the smallest state in India?
Ans – Goa

Q2. In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?
Ans – England

Q3. Complete the phrase – ‘wear your heart on your ____’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.
Ans – Sleeve

Q4. You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?
Ans – Mumbai

Q5. In which country were the first Olympic games held?
Ans – Greece


Amazon Vivo V15 Pro Quiz Answers – 9th May 2019

Q1. RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. His elder brother was a writer, and the author of the series _______.
Ans – Malgudi Days

Q2. The Koala bear’s diet mainly consists of eating ______. Fill in the blanks.
Ans – Eucalyptus Leaves

Q3. Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?
Ans – Education

Q4. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?
Ans – Pandora

Q5. Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?
Ans – Qubani-ka-Meetha


Amazon Fossil Explorist smartwatch Quiz Answers – 8th May 2019

Q1. Himalaya is a Sanskrit name, given to the mighty snow-capped mountain range. What does the name mean?
Ans – Abode of snow

Q2. Which nation was the first to give women the right to vote?
Ans – New Zealand

Q3. ASIMO an advanced, walking humanoid robot, which was created by a popular automobile company in 2000. Which company made it?
Ans – Honda

Q4. Ser Davos Seaworth is the right hand man of Stannis Baratheon, in the first few seasons of Game of Thrones, before he joins Jon Snow in the fight against the Whitewalkers. What is the nickname given to Ser Davos?
Ans – Onion Knight

Q5. Which northern animal is known as the ‘Gulo Gulo’ in Latin?
Ans – Wolverine


Amazon Rs 20000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 3rd May 2019

Q1. Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of ___?
Ans – Feet

Q2. Which of the following is NOT a variety of mango?
Ans – Red Dacca

Q3. Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?
Ans – None

Q4. There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?
Ans – The Big Rip

Q5. He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?
Ans – Satyendra Nath Bose


Amazon Samsung Galaxy M20 Quiz Answers – 2nd May 2019

Q1. Which of these constellations represents a goat?
Ans – Capricornus

Q2. Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?
Ans – Arunachal Pradesh

Q3. We use Google Maps for everything these days. What does GPS stands for?
Ans – Global Positioning System

Q4. Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?
Ans – Uranus

Q5. How many planets in our solar system have rings?
Ans – 4


Amazon 24k gold bar quiz Answers – 1st May 2019

Q1. The ‘funny bone’ got its nickname because of that funny feeling you get after you hit it. Where is it located?
Ans – Elbow

Q2. The deepest point on Earth lies 36000 feet below sea level. Where can you find it?
Ans – Mariana Trench

Q3. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?
Ans – Nelson Mandela

Q4. Which of these Indian actors was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?
Ans – Milind Soman

Q5. The first type of molecule that ever formed in the universe was recently detected in space for the first time, after decades of searching. What is this molecule called?
Ans – Helium hydride


Amazon Mi LED Android TV Quiz Answers – 30th April 2019

Q1. When talking about computers, what does RAM stand for?
Ans – Random Access Memory

Q2. Which automobile company launched a sports car into space in February 2018?
Ans – Tesla

Q3. Jakarta is the capital of which country?
Ans – Indonesia

Q4. Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.
Ans – False

Q5. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?
Ans – Aquarius


Amazon JBL Pulse 3 speaker Quiz Answers – 29th April 2019

Q1. Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?
Ans – Thor

Q2. What system of governance does India operate under?
Ans – Parliamentary

Q3. ‘Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?
Ans – Charles Darwin

Q4. How many states and union territories does India comprise of?
Ans – 29 states, 7 territories

Q5. The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?
Ans – Durian


Amazon Huawei P30 Pro Quiz Answers – 28th April 2019

Q1. At room temperature, which is the only metal that is in liquid form?
Ans – Mercury

Q2. Azim Premji, the Indian business tycoon is the chairman of which company?
Ans – Wipro

Q3. An oenologist is a person who studies the science of ____. Fill in the blank
Ans – Wine making

Q4. Which city is the capital of the United Arab Emirates?
Ans – Abu Dhabi

Q5. Which of the following planets can NOT be seen with the naked eye, from Earth?
Ans – Neptune


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 27th April 2019

Q1. If you are visiting the Gateway of India, which city are you in?
Ans – Mumbai

Q2. An Indian rupee note displays the Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?
Ans – Fifty rupees

Q3. The lowest point of your chin is called the Gnathion. What is the space between your eyebrows called?
Ans – Glabella

Q4. PETA is an animal welfare organization based in the US. Which Indian celebrity did it name as the PETA India Person of the Year for 2018 for being an advocate for animal rights?
Ans – Sonam Kapoor

Q5. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?
Ans – Orange


Amazon Urban Ladder recliner Quiz Answers – 26th April 2019

Q1. The Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized Immigration Check post. Which Union Territory is it located in?
Ans – Andaman and Nicobar

Q2. Every year, the Oxford Dictionary chooses a Hindi Word of the Year. What word was selected for 2018?
Ans – Nari Shakti

Q3. A 26.3-metre-long concrete bridge is the world’s longest 3D printed bridge. Which city can you find it in?
Ans – Shanghai

Q4. Aravind Adiga is an Indo-Australian writer and journalist. His debut novel won the 2008 Man Booker Prize. Which book was it?
Ans – The White Tiger

Q5. Ms. Rani won the gold medal at the Senior National Women’s Judo championship at Visakhapatnam in January 2019. She is the head constable of which Indian state’s police department?
Ans – Himachal Pradesh


Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answers – 25th April 2019

Q1. What does a manometer measure?
Ans – Pressure

Q2. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Boot Award’ is awarded each season to whom?
Ans – The top goal-scorer

Q3. According to the old English proverb, to which European capital city do all roads lead to?
Ans – Rome

Q4. From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?
Ans – 1984

Q5. In Japanese, what is the word for goodbye?
Ans – Sayonara


Amazon Diesel Chi watch Quiz Answers – 24th April 2019

Q1. Anura is the scientific name for which of these animals?
Ans – Frog

Q2. Which of these cricketers was recently named as ‘Wisden’s leading Cricketer in the World’ for 2018?
Ans – Virat Kohli

Q3. What is the official residence of the Pope?
Ans – Apostolic Palace

Q4. There have been speculations that Mt. Everest has shrunk. To address this, which country is sending an expedition to remeasure the height of Mt. Everest?
Ans – Nepal

Q5. The Indian men’s hockey team was without a coach since the last world cup. A new chief coach has been appointed now. Who is it?
Ans – Graham Reid


Amazon Voltas Split AC Quiz Answers – 23rd April 2019

Q1. 23rd April is the death anniversary of William Shakespeare. It is also celebrated as World _______ Day. Fill in the blanks.
Ans – Book

Q2. Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?
Ans – Tapti

Q3. The National Museum of Indian Cinema was inaugurated in January this year. It houses stories and tools that make up 100 years of Indian cinema. Where is it located?
Ans – Mumbai

Q4. The Red Square is considered the central square of which Russian city?
Ans – Moscow

Q5. The first ever photograph of a black hole was released recently. Which galaxy is that blackhole present in?
Ans – Messier 87


Amazon Rs 5000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 22nd April 2019

Q1. Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?
Ans – Kerala

Q2. Ophidiophobia is the fear of __________.
Ans – Snakes

Q3. Who is the coach of the Indian women’s cricket team?
Ans – Woorkeri Raman

Q4. A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?
Ans – A parliament

Q5. In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?
Ans – Aerys II Targaryen


Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 21st April 2019

Q1. Which planet in the solar system has the most moons?
Ans – Jupiter

Q2. In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.
Ans – 1983

Q3. Salman Khan’s character’s name in which of these movies was NOT ‘Prem’?
Ans – Dabangg (2010)

Q4. ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?
Ans – The Office

Q5. Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?
Ans – On your feet


Must check –
Mobile Reviews | Shopping Deals | Jio Offers

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of